Ny vellykket jentesamling

Denne helgen arrangerte Norges Motorsportforbund nok en jentesamling hvor flere jenter fra Norges Bilsportforbund også deltar. Les mer i denne rapporten.

Denne samlingen hadde jenter fra 6 forskjellige motorsportgrener! Noen hadde løps-helg og kunne derfor ikke møte. Det var fysisk trening med fokus på å utføre øvelsene riktig denne dagen også. Lise Solie var innleid PT for anledningen og veileder jentene på en god måte.

Som alltid på samlinger vil noen ha lenger reisevei enn andre, uansett hvor i landet samlingen holdes. Denne gangen var i Norges Toppidretts Gymnas sine lokaler på Bekkestua, og det kom ei etter 13 timer på tog – èn vei! Det sier litt om hvilken innsats disse jentene legger i prosjektet.

Den varme sommersola gjorde at økta startet ute denne gangen også, med en variasjon av øvelser som også byr på samarbeid. Noen har også skader som krever tilrettelegging – noen skader mer alvorlige og langvarige enn andre. Blant svette og harde øvelser var det mye smil, latter og lærdom. Viktigst av alt er det tverrfaglige miljøet for disse jentene, også på tvers av forbundene.

Det sosiale i gruppa er veldig bra, jentene er utrolig flinke til å dra hverandre igjennom øvelsene og aksepterer ikke at andre gir opp. De retter på hverandre i teknikk inne på treningsrommet og koordinasjonen med øvelsene ute. De retter på holdegrep, knestilling og hvilken fot som skal foran den andre. Det heies og smiles, alle kan også kalle hverandre venner. Dette er jenter som har motorsport til felles, en interesse man kanskje ikke deler med noen andre på skolen og ellers i hverdagen.

Neste samling er snart ferdig planlagt, undertegnede skal levere noen eksamener før de siste detaljene kommer på plass. Men det kan røpes at vi skal i den norske fjellheimen på tur!

 

MVH

Anette Fjeld – Jenteprosjektansvarlig