Her er den nye bilen til Møller Bil Motorsport


Møller Bil Motorsport har mottatt sin nye Audi RS 3 LMS, og er klare for sesongstart i det tyske VLN-mesterskapet om få uker.

Møller Bil Motorsport er klare for sin tiende sesong i det tyske langdistansemesterskapet VLN, og skal gjennomføre de første testene med bilen den 18. og 19. mars. Torsdag var teamsjef Håkon Schjærin på plass hos Audi Sport i Neuburg for å gjøre seg kjent med bilen foran den første testen.

– Vi gleder oss stort til å få prøve den nye bilen. Både vi sjåfører og våre mekanikere trenger litt tid på å lære den nye bilen foran sesongstart, forklarer Håkon Schjærin, som også deler på sjåførjobben med Atle Gulbrandsen, Kenneth Østvold og Anders Lindstad.

Den nye bilen går i TCR, som er en ny klasse i VLN-mesterskapet, men som allerede eksisterer i en rekke andre mesterskap rundt om i verden. De ulike TCR-mesterskapene har vokst voldsomt de siste årene, og det er ventet at TCR-klassen i VLN også vil bestå av mange biler.

– De andre TCR-mesterskapene er stort sett sprintmesterskap som kjøres på korte baner. I VLN, derimot, kjøres det kun på verdens lengste racerbane, den 25 kilometer lange Nürburgring Nordschleife, og bilen skal gå i mange timer av gangen med innlagte sjåførbytter underveis. Det krever noen tilpasninger av bilen, men det har vi god kontroll på.

Møller Bil Motorsports Audi RS 3 LMS har en toliters turbomotor på rundt 330 hestekrefter, forhjulstrekk, DSG-girkasse og veier 1160 kg. En endring fra den forrige bilen til Møller Bil Motorsport er at den nye ikke har sentermutter på hjulene.

– Det vil si at det blir litt travlere for mekanikerne våre som må forholde seg til fem muttere og ikke en under depotstoppene. Det blir en ny utfordring for både våre faste mekanikere og gjestemekanikerne som alle kommer fra Møller Bil.

Møller Bil Motorsport skal i år kjøre fem løp i VLN. De starter med det første løpet den 25. mars, før det blir en pause før høstsesongen setter i gang med løp den 19. august, 2. september, 23. september og 21. oktober.