Nye biler til 30 millioner!

f_alhaug.jpgDet er investert racerbiler for mer enn tretti millioner kroner foran årets Racing NM bare i GT-klassen. Mer enn 50 biler stiller til start i denne klassen når Norgesmesterskapet starter på Vålerbanen lørdag, og medregnet de andre NM-klassene stiller hele 165 biler til start!

Fredag og lørdag starter den norske racingsesongen med NM-runder på Vålerbanen i Hedmark, og i den nye toppklassen GT er det et imponerende felt av biler som stiller til start.

-I GT-klassen har vi en rekke nye biler og aldri før har vi sett et heftigere startfelt på norske racerbaner. Her har vi superbiler som Porsche 911, Chevrolet Corvette, Dodge Viper og Toyota Supra i et startfelt på mer enn 50 biler. Det er så mange biler at vi må dele klassen i to, forteller talsperson for GT-klassen Roger Hermansen.

Mer enn 30 millioner kroner er investert i nye biler i denne klassen foran årets sesong, og førere som Frode Alhaug, Are Ourom og Roger Hermansen, som kjempet i toppen i fjor, er favoritter i år også. Men det skal også bli spennende med flere nykommere som Werner Isaksen som kommer med en helt ny Porsche 911 som er bygget for det amerikanske Grand Am-mesterskapet, Haavard Lien i sin heftige Trans Am Corvette og Radni Molhampour som har en Nissan Silvia som tidligere har gått i det japanske GT-mesterskapet.

Norsk racing opplever en ny vår, og mens startfeltene blir mindre i mange andre bilsportsgrener trekker flere og flere til asfaltbanene. Sju klasser deltar i den første NM-runden på Vålerbanen, og det er også store startfelt i klassene Seven, Formula Basic, Historisk, Shortcar og Porsche Club Racing.

-Racing, eller asfaltbaneracing, er den største bilsportsgrenen internasjonalt, men har vært litt i skyggen av rally og rallycross her hjemme. Nå er vi virkelig på vei ut av skyggen, og årets startfelt er veldig imponerende. I tillegg til mange heftige biler er det også mange unge spennende talenter som stiller til start, sier Ulf Johannesen fra Racing NM AS.

I Seven Racing er fjorårets Norgesmester Torbjørn Lunden-Bjerke favoritt, mens gokarttalentet Marius Johan Nakken er en spennende nykommer. I Formula Basic er hjemmefører Olav Opås favoritt og her skal det bli spennende å følge nykommeren Falco Wauer. Startfeltet i historisk er også imponerende med en rekke strøkne biler fra 60- og 70-tallet, og her stilles det høye forventninger til Hans Petter Havdahl som kommer med en Kremer-Porsche, samt Holm Jacob Matheson som har konvetert Norges mestvinende bil til en asfaltracer foran denne sesongen. I Shortcar, hvor man deltar med en liten og rask – og helt norskutviklet racerbil, stiller blant annet Rune Rudberg til start, og totalt i alle klassene er det 165 biler påmeldt på Våler.

Kvalifiseringen til de ulike klassene starter på Vålerbanen fredag klokken 15.30, mens finalene går fra lørdag klokken 10.00. Mer informasjon om arrangementet finnes på www.racingnm.no