Nye erfaringer for NM førerne i Crosskart

Vinnere Bø

Lørdag 27 juni ble den tredje NM runden i crosskart  kjørt i regi av NMK Bø. Man kan trygt si at dette ble en helg utenom det vanlige og en ny erfaring for førerne. Ankomsten til banen var så bratt og svingete at arrangøren måtte lappe på veien for å få ned de største doningene. Depoet var så lite at de måtte treske et mål med korn av nabobonden for å få plass til alle de 66 førene som stilte til start. Men hva gjør vel det når man kan tilbringe en helg på en så idyllisk plass og med en arrangør som så til de grader var positive og ivrige. NMK Bø hadde aldri arrangert en NM runde før, så noen få nybegynner feil ble det, men totalt sett fullt godkjent og vel så det.

Det de fleste vil huske best fra Bø var selve banen, uten tvil den mest tekniske og krevende banen som noengang er kjørt i NM sirkuset. Den hadde hele 5 stk mer eller mindre bråe 180 graders svinger og 2 av dem gikk over blinde topper…eller «blinde krøn» som det heter på rallyspråket. Alt dette på bane som bare var 680 meter lang. Også alternativsporet var vanskelig, det hadde en 180 graders sving som var så brå at de fleste måtte ned i første gir. Den var i tillegg raskere, altså omvendt av hva vi er vant til. Mange fant ikke riktig oppsett , giring og sporvalg før langt ut på dagen, mange gjorde det faktisk aldri. Fartsmålingen i 85 klassen var «overfødig» fordi kartene kom knapt over 70 km/h, ja selv de største klassene rundet så vidt 95km/h. Etter løpet var dommen fra førerne veldig tydelig…..en virkelig morsom og krevende bane de vil tilbake til.

I Crosskart Juniorcup (85 ccm) var det Marius Solberg Hansen, NAF Motorsport Nordre Vestfold som var best etter innledende omganger og han vant også finalen. På andre plass fulgte Markus Gimle Enger, NAF Motorsport Gjøvik med Bjørnar Gudmundsrud, NMK Grenland på tredje plass.

NM klassene

I 125 ccm klassen har Jacob Lyseng, NAF Motorsport Ringerike og Oliver Solberg (S) vunnet hver sin NM runde tidligere og det var disse to sammen med Lucas Waaler, KNA Solør Motorsport som stod i fremste rekke i finalen. I finalen ble det kamp til siste slutt og det var Jacob Lyseng som trakk det lengste strået og dermed kunne gå øverst på pallen på premieutdelingen. Han vant foran Oliver Solberg og Lucas Waaler.

Aleksander Bjørnstad har vært suveren i 250 ccm klassen og han var også denne gangen best. I finalen ble han fulgt av Casper B. Larsen (DK) og disse to fikk kjøre ganske fritt. For bak disse ble det tumulter og sammenstøt og til slutt var det Thomas Holmen, KNA Solør Motorsport som ble nummer 3 i løpet.

650 ccm klassen fikk den tredje vinneren på tre løp. Denne gangen var det Jimmie Walfridsson (S) som var best. Med seg på pallen fikk han Marius Vardeberg, NAF Motorsport Vålerbanen som vant første NM runde og Ingve Andre Strand fra NMK Vikedal.