Nye gullratt-innehavere

alle_2009_470.jpgTre bilsportsutøvere fikk på mandag Norges Bilsportforbunds hedersbevisning Gullrattet for sin innsats. Endelig fikk også Petter Solberg mulighet til å motta sitt gullratt.

Rundt 30 «gamle» og nye Gullratt-innehavere var til stede under den årlige utdelingen på KNA-hotellet i Oslo mandag kveld. Der ble tre nye medlemmer av den eksklusive Gullrattklubben opptatt. Utøvere som har gjort seg fortjent til utmerkelsen gjennom det poengsystemet som er utarbeidet.

Blant dem som fikk Gullrattet denne gangen var Årets Bilsportsutøver 2009, Mats Lysen. Lysen, som fortsatt ikke er fylt 18 år, er Europamester i rallycross divisjon 1A i år, og han er den yngste som noen gang er blitt tildelt Gullrattet.

Cato Menkerud fra Lillehammer, kjent som Henning Solbergs kartleser gjennom en årrekke, fikk også tildelt Gullrattet på mandag. Også tredjemann er kartleser, nemlig Erik Pedersen fra Larvik. Pedersen er Europamester i historisk rally de to siste årene sammen med Valter Chr. Jensen, og har en lang karriere bak seg både i hjemlige rally og internasjonalt.

Med disse tre er det nå 94 utøvere som har fått NBFs gullratt gjennom historien. Gullrattet ble innstiftet i 2004, og man har gått tilbake i historien for å sjekke en rekke utøvere og deres resultater for å komme frem til de som er kvalifisert.

petter_mats_henning_09_470.jpg 

I tillegg til de tre nye gullrattinnehaverne fikk også Petter Solberg overrakt sitt gullratt som han ble tildelt allerede i 2004.

-Det har aldri klaffet slik at jeg har vært i Norge under utdelingene tidligere, men i år passet det godt som et avbrekk etter all jobben med motorshowet vi hadde på Telenor Arena på søndag, sier Petter Solberg. Også Henning Solberg fikk gullrattet i 2004, og var på plass også under årets utdeling for å hygge seg med bilsportsvenner.

Mads Østberg fra Våler i Østfold tok også i mot sitt gullratt som han ble tildelt i fjor. Det samme gjaldt Autoslalåm-føreren Geir Hatland fra Loddefjord. Helge Menkerud fra Lillehammer ble tildelt gullrattet allerede i 2004, og også han var til stede på mandag for å motta hedersbevisningen.

Det var NBFs visepresident Birger Torjussen som sto for overrekkelsen av gullrattene.

cato_helge_09_470.jpg

Blant de 94 innehaverne er det nå fem par far/sønn. Det er Ola og Tommy Rustad, Arne og Martin Stenshorne, Roy og Johny Sandmo, Terje og Thomas Schie samt Helge og Cato Menkerud.