Nye NM-runder i bakkeløp

stian_haugan_500.jpgFørstkommende helg kjøres årets 3. og 4. NM-runde i bakkeløp for biler i Meldal. Løpene kjøres i en 1 700 meter lang trase i Bergmannsbakken i Løkken Verk.

Det er fem forskjellige klasser som har NM-status i bakkeløp. Det er de tre supernasjonal-klassene, en klasse for tohjulsdrevne rallybiler, og en klasse for firehjulsdrevne biler.

I supernasjonal inntil 1600 ccm er det Svein G. Nielsen fra KNA Stavanger som leder etter de to første rundene. Han har kjørt inn 35 poeng med sin Peugeot 106. Kun ett poeng bak ligger fjorårets mester, Erik B. Hansen fra NMK Gardermoen, som kjører en Opel Corsa. Mesteren fra 2006 og fjorårets sølvvinner, Odd Ivar Jøranli fra NMK Fluberg, ligger på 3. plass med 32 poeng med sin Opel Corsa. Det er altså kun tre poeng som skiller de tre beste foran helgens to runder i Sør Trøndelag.

I supernasjonal 1600-2000 ccm er det Jan Gabrielsen fra Kristiansand Auromobilklubb som har tatt ledelsen med sin Mazda 323. Han har vunnet begge de to første rundene og har dermed maksimale 40 poeng. Veteranen Johny Sandmo fra NMK Drammen, som har vunnet denne klassen de to siste årene, ligger på en 2. plass. Han har 2. plass i de to første rundene med sin Opel Kadett og 34 poeng. På en 3. plass så langt ligger fjorårets bronsevinner, Morten Majormoen, også han fra NMK Drammen. Han har tatt 30 poeng med sin Ford Escort.

I supernasjonal over 2000 ccm har fjorårets NM-vinner, Olav Fredriksen fra KNA Eiker, tatt kommandoen med sin Volvo 240 også i år. Fredriksen vant de to første rundene, og har dermed 40 poeng. Nærmest ham følger Stian Haugan fra KNA Telemark med sin Citroën Xsara og 34 poeng. På en 3. plass så langt ligger Ingar Stokkebekk fra NMK Aurskog-Høland med sin Mercedes C299. Han har 28 poeng.

I klassen for tohjulsdrevne rallybiler er det delt ledelse etter de to første rundene. Svenske Mikael Lundgren og de siste års vinner i klassen, Cato Brynildsen fra NMK Gardermoen, har begge 37 poeng. Lundberg kjører en VW Golf, mens Brynildsen kjører BMW M3. Lundgren er ikke påmeldt i helgens runder. På en 3. plass i denne klassen ligger fjorårets sølvvinner, Tom Erik Hauger fra NMK Aurskog/Høland. Han kjører en Mazda RX7 og har 30 poeng.

I klassen for de firehjulsdrevne bilene er det Thomas Kvam fra NAF Motorsport Grenland som leder mesterskapet med sin Ford Focus WRC. Han har 37 poeng. På en 2. plass ligger Lasse Boberg fra NAF Motorsport Oslo som kjører en Mitsubishi Lancer. Han står bokført med 32 poeng. På 3. plass ligger fjorårets mester Anders Grøndal fra NMK Drammen med sin Subaru Impreza WRC. Han vant første NM-runde, men kjørte av veien og krasjet i den andre, slik at han endte på 8. plass. Dermed har han 30 poeng.

Det kjøres en NM-runde på lørdag og en ny på søndag på Løkken Verk.

Resultater fra 3. og 4. NM-runde 

Arrangørens Internettsider

Poengstilling i NM bakkeløp 2008 finnes her