Racing-NM: Nye og gamle fjes fra Vestlandet

Vestlandet representeres sterkt til årets runde på Motorcenter Norway i Sokndal. Mange ferske sjåfører stiller til start, og et kjent fjes fra tidligere gjør comeback denne helgen.

15 år gamle Tristian Nilsen

Nilsen-navnet kjenner vi igjen fra flere år i Racing NM. Med både Christian og Jarl som fornavn. Sistenevnte er eldst og kjører GT1 med Dodge Viper, som uheldigvis led av motorras på Rudskogen. Christian kjørte også GT1, men den bilen lever nå under Ronny Viks navn. Nå er det en tredje Nilsen på banen, nemlig 15 år gamle Tristian.

Debutanten skal kjøre sitt første løp noensinne på Sokndal. Hans 1999 Toyota Celica ble ikke klar i tide for Vålerbanen eller Rudskogen, da starter årets sesong på runde 3. Nå er både bil og pilot klar etter noen treningsrunder rundt aktuelle Motorcenter Norway.

Tristian har heldigvis noen års fartstid på banen, utenom å være arvelig belastet med bil i blodet. Allerede som 6-åring begynte han å kjøre gokart, og kjørte aktivt i over fire år, før det ble en pause på kjøringen.

Christian kjøpte Toyota Celicaen rett før Coronaen startet sitt inntog og alt av motorsport ble stengt ned. Skjebnen til Celicaen var egentlig tiltenkt skrotbilløp i Sverige, som naturligvis ikke ble noe av på grunn av pandemien. Bilen ble dermed stående bak garasjen, men Tristian hadde planer: han ønsket å kjøre GT5. “Da var jeg ikke så vanskelig å be,” flirer Christian. Da var eventyret i gang, og bilen gikk under kniven.

“Tristian har vært med hele veien, fra planlegging og skruing. Nå er vi endelig i mål, og vi gleder oss veldig,” konkluderer Christian. Om det er far eller sønn som er mest spent er vanskelig å si.

Foto: Tristian Nilsen, 15 år.

Mange påmeldte fra Vestlandet

Interessen for banekjøring på Vestlandet er voksende, og det synes på startlisten.

Vi tok en prat med Lars Erik Nilsen, som er GT5 sjåfør og representant fra KNA Sokndal. Dessverre var han uheldig på Vålerbanen og sesongen ble brutt allerede der. Han forteller litt om noen av de lokale startende.

I GT5 kan vi blant annet nevne Joachim Johansen, som nå skal kjøre sitt fjerde løp i klassen og ligger i dag på tredjeplass i totalsammendraget. Ikke langt bak ligger Bjørn Skjæveland på 11. plass. Håkon Sele fullførte ikke siste finalerunde på Rudskogen på grunn av motorproblemer, men er nå tilbake for revansj.

I GT4 har vi Tor Magne Tjemsland fra Orstad Racing, en av mange fra dette teamet! Han gikk glipp av sesongåpningen på Vålerbanen, men ligger likevel på syvende totalt. Et navn å bite seg merke i. Nykommer i klassen Hallvard Nærland i Audi A3 kjørte sitt første løp på Rudskogen og er klar for nummer to.

Sjur Krag i GT3, Petter Lønning i Norsk Clubsport og Matiss Ancans i Formula Basic er også ferske – og vi håper alle blir med oss i lang tid.

I Seven Racing kommer lokale Sigve Hansen fra Hafrsfjord. Han har hatt problemer med sin egen bil, men har fått tak i en erstatter for å kunne stille til start denne helgen.

Vi kan ikke ikke nevne Orstad Racing, som stiller med mange sjåfører spredd utover flere klasser.

I GT+ er det et comeback fra Johannes Øie. Etter omtrent ti års pause stiller han til start i sin Chevrolet Camaro.

Ta en titt på startfeltet for å se resten av listen og alle påmeldte fra Vestlandet HER

 

Generell informasjon

Pris for inngang er 200kr og barn under 16 år kommer gratis inn.

Om du ikke har mulighet til å oppleve løpene i person kan du følge med livestreamen helt gratis på Facebook-sidene til Racing NM og Injection.no, takket være TV Media.

Tidsskjema og all informasjon om neste NM-runde finner du på www.racingnm.no

 

Vi sees på Sokndal 30. Juni til 2. juli!