Nye pallplasser til Team Greenpower

Team Greenpower kjørte denne helgen Midnattssolsloppet i Skellefteå og fikk med seg fire pallplasser fra årets nordligste race i Formula Nordic og Porsche Carrera Cup Scandinavian.

Årets lengste reise for Team Greenpower ble gjennomført denne helgen under Midnattssolsloppet i Skellefteå. På Nordens nordligste racerbane kjørte gutta i Team Greenpower inn til en førsteplass, to andreplasser og en tredjeplass.

Brøt fra ledelse

Edward Sander Woldseth fra Oppegård fortsetter å imponere i Formula Nordic, og fikk med seg en ny førsteplass og en ny andreplass. Dessverre fikk Woldseth tekniske problemer i helgens første finale som gjorde at han måtte bryte løpet fra ledelse og dermed mistet han også mesterskapsledelsen i Formula Nordic.

–    Det var stang ut for oss i den første finalen. Vi kjørte veldig bra, og ledet løpet, men så gikk drivleddet i stykker og det var ikke noe annet vi kunne gjøre enn å avbryte, forteller Woldseth.

Teamet fikk reparert formelbilen, og med seier og andreplass i de to siste finalene ligger han på andreplass i NEZ-mesterskapet kun åtte poeng bak svenske Victor Andersson som leder med 172 poeng. Team Manager Marius Gjevik fra Siggerud forteller at banen i Skellefteå var tøff mot bilene.

–    Vi hadde noen utfordringer med at banen i Nord Sverige var hard med våre formelbiler, og de gikk i stykker. Både Edward og Magnus hadde litt stang ut på grunn av tekniske problemer gjennom helgen, forteller han.

Magnus Gustavsen fra Oslo som hadde en stor opptur med sin første seier i Formlua Nordic sist mesterskapsrunde hadde store problemer på banen i nord.

–    Vi har virkelig hatt stang ut. Farten har vært dårlig her oppe helt fra første trening. Jeg skjønte ikke helt hvor vi tapte tid, men fant ikke riktig ut av det. Jo varmere bilen ble jo saktere gikk det. I det siste løpet fikk vi også girproblemer. Jeg fikk ikke bilen riktig i gir, så jeg måtte prøve flere ganger. På slutten klarte vi nesten ikke kjøre rundt de krappeste svingene, og det kom mange rare lyder, så jeg mistenker ett diffras, forteller Gustavsen.

Opptur for Hallerud

Håvard Hallerud fra Førde fikk en svært oppløftende Formula Nordic-runde, og kjørte inn til sesong beste med andreplass i det andre racet.

–    Vi har hatt en positiv løpshelg, og jeg fortsetter fremgangen og det resulterte i to fjerdeplasser og en andreplass som også er årets beste for min del. Jeg begynner å finne tempoet i bilen, men sliter fortsatt litt med å få riktig følelse i bilen. Det er dette som holdt meg litt tilbake fra å kunne prestere enda bedre denne helgen. Det skal jeg jobbe videre med, forteller Hallerud. Hallerud ligger på fjerdeplass i NEZ-mesterskapet med sine 114 poeng. På plassen bak følger Magnus Gustavsen med 108 poeng.

Under Midnattssolsloppet i Skellefteå ble det kjørt tre race som er tellende i mesterskapet i Formula Nordic, og med tre pallplasser i NEZ-mesterskapet i Formula Nordic er Team Manager, Gjevik godt fornøyd med innsatsen denne racehelgen.

–    I Formula Nordic viser alle våre sjåfører at de er med å fighte helt i toppen når alt fungerer. I andre finalen tar Team Greenpower første og andreplass i samme løp med Woldseth og Hallerud på de to øverste trinnene. Dette viser igjen vår styrke.  Må også si tusen takk til Driving Center for et fantastisk gjennomført racehelg her i nord. Det var utrolig gøy, forteller Gjevik.

Ny pallplass til Heyerdahl
I Porsche Carrera Cup Scandinavia fortsetter Emil Heyerdahl fra Bjørkelangen å plukke pallplasser. Gjennom alle testene var han helt i toppen i approved-klassen og til og med raskest. Under kvalifiseringen og race 1 ble det litt stang ut.

–    For min del har helgen vist at vi har pace til å kjempe helt i toppen. Men med litt stang ut på kvalifiseringen som gjorde utgangspunktet vanskeligere å kjempe i toppen fra 14. startrute. Vi fikk også en tjuvstart og ble påkjørt bakfra i race 1 og fikk dermed et «drivethrough» gjennom pitlane og det tapte jeg nesten en runde på. Jeg er fornøyd med kjøringen etter dette. Vi tar igjen det bakerste feltet, men selvfølgelig var hele løpet ødelagt. I andre finalen gikk ting mye bedre for oss. Jeg fikk en god start fra 14 startspor og begynte å jakte posisjoner. Men med flere runder bak Safty Car ble det for få runder å kjøre seg ytterligere opp, forteller Heyerdahl, som forteller at han allerede har startet forberedelsene til høstsesongen.

Emil Heyerdahl kjørte inn til en femteplass i approved cupen i første finale og tredjeplass i andre finale P11 totalt. Etter helgens resultater ligger Heyerdahl på en fjerdeplass i klassen kun et poeng bak tredjeplassen som Heyerdahl hadde før løpene på Driving Arena i Skellefteå.

Neste løp for Team Greenpower blir da 17. og 18. august på Karlskoga. Dermed blir det en velfortjent sommerferie etter en god vårsesong for hele teamet.