Nye seire for Anders Krohn

a_krohn_500.jpgAnders Krohn fra KNA Klepp Motorsport vant begge løpene i den avsluttende runden i det amerikanske Formel 2000-mesterskapet i New Jersey.

Det kunne ikke ha gått så mye bedre for årets Amerikanske Formel 2000 Mester, Anders Krohn, da han deltok i sesongens to siste løp på nybygde New Jersey Motorsports Park. Han tok maksimalt med poeng fra helgen med to pole positions, to førsteplasser og to raskeste løpsrunder.

-Dette var litt av en måte å avslutte en fantastisk sesong på. Denne helgen gikk stort sett alt rett helt fra begynnelse til slutt, og vi hadde siktet rettet fremover hele helgen, kommenterte Krohn etter å ha fullført det 14. og siste løpet i årets sesong.

Kvalifisering for Løp 1 (Runde 13) skulle vise seg å være vanskelig da sand og støv dekket deler av banen etter at biler hadde kjørt av. Men etter bare noen få frie runder kunne Anders sette en runde rask nok for pole position, med en rundetid som var rett over to tideler foran nestemann. Han satte også ny banerekord i forsøket.

-Trafikken og sanden på banen gjorde at det var en vanskelig, men også en interessant kvalifiseringsomgang. Jeg tror vi har ett bra oppsett for løpet, sa Krohn.

Løp 1 startet på beste mulige måte for Anders da han dro fra feltet på første runden, men da ble sikkerhetsbilen satt på banen etter ett uhell mellom to konkurrenter. Etter at banen var klar, dro Anders igjen fra feltet og ledet med hele 2,5 sekunder da enda en sikkerhetsbil ble satt på banen. Denne ble så lenge at det bare gjensto en runde når banen var klar og omstarten gikk igjen. Krohn gikk inn i en trygg ledelse og vant løpet med 1,5 sekund.

-Jeg gjorde mitt beste, men dessverre er det vanskelig å sette pris på ett løp som dette når det er så mange uhell på banen. Men allikevel er det utmerket å vinne enda ett løp.» Sa Anders som også sikret seg løpets raskeste rundetid.

Den første delen av Kvalifiseringen for Løp 2 (Runde 14) gikk bra for Andersen Racing og Anders Krohn da de ledet overlegent til å begynne med, før banen ble rødflagget som følge av en avkjøring. Når det var på tide å kjøre utpå banen igjen ville ikke bilen til Anders starte, og resten av tidkjøringen tilbringte han foran dataskjermen med info om hvordan konkurrentene forbedret seg, mens teamet jobbet iherdig med å finne feilen på bilen. Men det var nok til Pole Position for Anders, og det var ett lettet team som kunne trille bilen tilbake til depotet etter kvalifiseringen.

-Jeg gikk ut tidlig og satte ett par kjemperaske runder, og heldigvis var de få rundene nok til å sikre pole position. Men nå håper jeg bare at teamet finner feilen før løpet.» Sa en glad Anders til tross for problemene.

Teamet jobbet hardt med Anders’ bil for Løp 2, men med bare 15 minutter igjen til løpet skulle starte hadde problemet ennå ikke blitt funnet. I ett siste forsøk på å starte bilen tauet de den og fikk start med bare ett par minutter igjen til start. Men når Anders første var på banen, var det ingen som kunne stoppe ham, da han dro fra allerede i starten og vant løpet i overlegen stil med 8 sekunder. Krohn satte også løpets raskeste rundetid på vei mot hans niende seier for sesongen.

-Hvilken avslutning på sesongen! Andersen Racing viser igjen at de reiser seg mesterlig fra problemer, og at vi vant løpet i dag er bare fantastisk. De fortjener ikke bare en stor takk for dagens innsats, men for deres utrolige arbeid hele året gjennom. En perfekt måte å avslutte en nær perfekt sesong, sier Anders, som har vunnet 9 av 14 løp denne sesongen og også sikret seg den Amerikanske Mesterskapstittelen.

Planer for Anders’ fremtid innen racing jobbes det med, og det skal bli spennende å se hvor han ender opp i 2009.

-Jeg vet ikke hvor jeg kommer til å kjøre neste år, men jeg har mine mål helt klare. Jeg tror først og fremst det er viktig å ta ett steg om gangen og se hvilke muligheter som skulle by seg. Tiden vil vise, reflekterte Anders over sesongen, og fremover mot kommende utfordringer.