Nye STCC-poeng for Rustad

t_rustad_09.jpgTommy Rustad kjørte inn til henholdsvis femte- og åttendeplass i dagens runde av STCC i Karlskoga. Dermed tok Volvo-føreren med seg fem poeng, og ligger på fjerdeplass sammenlagt etter de to første rundene.

-Jeg er vel ikke veldig fornøyd med dagen. Jeg skulle gjerne vært høyere på resultatlisten i begge løpene. Jeg hadde 50 kg tilleggsvekt etter resultatene i forrige runde, og det merket jeg godt, sier Tommy Rustad.

Norges mestvinnende internasjonale racingfører, som er fabrikksførere for Volvo, åpnet bra med tredjeplass i første kvalifisering med sin Volvo C30. Da de åtte beste skulle etter denne kvalifiseringen skulle gjøre opp om startrekkefølgen i første løp seg i mellom, gikk det ikke like bra.

-Jeg var fornøyd med å ha tredje beste tid i den første kvalen, men i den andre fikk jeg ingen perfekt runde, sier Tommy. Ettersom hans teamkollega Robert Dahlgren ble flyttet ned 10 plasser i starten fordi han måtte bytte motor etter forrige runde, startet Rustad første løp fra 7.startspor.

-I det første løpet skjedde det ikke noe spesielt. Jeg kjørte meg opp to plasser og burde vel tatt et par plasser til.

I det andre løpet startet Tommy fra fjerde startspor, og han kom også ut som fjerdemann.

-I det løpet regnet jeg med å plukke flere plasseringer. Vi snur resultatlisten blant de åtte beste fra første løp, slik at den som blir nummer åtte starter i første spor i andre løp. Men jeg fikk ikke det ikke til slik jeg håpet. Jeg misset også en plass i forbindelse med et forsøk på å ta tredjeplassen, og etter det mistet jeg to plasser da jeg fikk en dytt av Jan Nilsson. Den påkjøringen var det ikke noe å si på. Jeg kjørte rett og slett for sakte. Jeg tror nok motoren begynte å bli sliten, så det skal bli godt å få den overhalt før neste runde, sier Rustad. Reglene er slik at man ikke kan bytte eller overhale motorer oftere enn mellom hver andre runde uten å bli flyttet ti plasser ned på starten.

Med 5. og 8. plass ble det fem poeng til Rustad mot 13 i første runde. Dermed har han 18 poeng og ligger på 4.plass sammenlagt. Det er bare to poeng opp til andreplass og seks poeng til Thed Björk som leder.

Neste STCC-runde er gateløpet i Göteborg, 5.-6.juni. Den norske runden kjøres på Vålerbanen 28.-29. august.