Nye vinnere i NM Rallycross

Pallen juniorUnder andre NM runde på Gardermoen 28.-29. mai ble det nye vinnere i alle klasser enn det var på det første løpet i årets serie. Noe av grunnen til det kan være været, for mens det var tørt på Grenland, regnet det tidvis begge dager på Gardermoen og det viste seg at ikke alle var like komfortable med glatt bane.

I Rallycross Juniorcup kjørte Helene Hvaal, NMK Larvik og Sølve Østbø, NMK Vikedal, seg via B-finalen videre til pallen i A-finalen med Helene Hvaal på det øverste trinnet. Guro Majormoen, NMK Kongsberg og Sølve Østbø er begge i sitt første år i Rallycross Junior og de ble nummer to og tre. Sølve Østbø vant førvrig Bilcross Jr. Challenge i 2015.

Pallen klasse 1I klassen for 1600 biler var Espen Isaksætre, KNA Solør Motorsport ganske suveren hele helgen og vant løpet. Olav Bjelland, NMK Vikedal har hatt to hektiske uker etter at bilen hans tok fyr på første NM runde og fikk store brannskader. Det siste arbeidet ble gjort natt til lørdag og da føltes det nok som lønn for strevet å kunne ta steget opp på andre trinnet på pallen på Gardermoen. Vinneren av første NM runde Asgeir Taraldsen, NMK Melhus måtte nøye seg med tredje plass denne helgen.

Vinner klasse 2Ben-Philip Gundersen, KNA Solør Motorsport satser i år på EM i TouringCar og fikk av den grunn ikke kjørt første NM runde. Men på Gardermoen var han sterk og vant 2000 ccm klassen foran Ståle Hagadokken, NMK Valdres. Erik Svartås, NAF Øvre Østfold ble nummer 2 på Grenland og på Gardermoen ble han nummer 3, han leder med det NM i denne klassen.

Pallen klasse 3I 2400 ccm klassen var Atle Aamodt, NMK Trøgstad helt suveren i innledende omganger og han vant også finalen. Men han fikk muligens noe uventet kamp i finalen. Ungutten Simen Engsvik fra NMK Aremark tok seg hele veien fra C-finalen og opp til 2. plass i A-finalen og de første rundene av finalen presset han Aamodt skikkelig. Engsvik så ut til etterhvert å avfinne seg med å sikre 2. plassen foran Tom Atle Sigridstad fra NMK Rendalen. Imponerende kjøring av unggutten fra Aremark.

Vinner klasse 4Herbjørn Haug hadde ingen god helg på første NM runde. Til Gardermoen hadde han fått fart på bilen og etter innledende omganger stod han i beste startposisjon i A-finalen. Men det var kanskje Terje Morstad som var den gladeste på Gardermoen i helgen. Han skulle vært i kirken i konfirmasjon denne søndagen, men hadde fått beskjed av familien at han skulle stille på Gardermoen i stedet og etter at han vant B-finalen gikk han like godt hen og vant A-finalen også. Det ble en gave til hele familien. Han vant foran Hans-Jøran Østreng fra NMK Trøgstad og Kim Åvar Meland, NMK Konsmo.

Komplette resultater fra løpet finnes her

NM resultater vil bli oppdatert her

Neste NM runde arrangeres av KNA Solør Motorsport på Finnskogbanen 6.-7. august.