Nye vinnere på Bollandsmoen

Det er bare Simen Engsvik som har prestert  å vinne begge de to løpene som har vært i årets mesterskap i Rallycross. På Bollandsmoen var det nye vinnere i 4 av 5 klasser.

92 førere stilte til start når NM sirkuset igjen tok turen til Trøndelag, NMK Melhus og Bollandsmoen Motorsportsenter første helgen i juni.

I klasse 1 var hjemmefører Asgeir Taraldsen stor favoritt etter at han vant første runden på Konsmo. Men det ville seg ikke helt for Taraldsen denne gangen, han endte på 6. plass. Det var nok en gang Robin Bakke Andresen fra NMK Trøgstad som var best etter innledende omganger, men han måtte nok en gang se seg slått i A-finalen. Sindre Biksrud fra NMK Gol kjørte seg opp til A-finalen via B-finalen, og der klaffet alt, han hadde fått farten på bilen og fikk sin første seier i rallycross. Anders Hansen fra KNA Varna ble nummer 3.

Det var helt likt mellom Sivert Svardal (NMK Konsmo) og Fredrik Magnussen (NMK Hønefoss) i poeng etter innledende omganger i klasse 2, men Svardal ble klassifisert foran med best omgangstid. Dermed var det duket for en spennende finale. De to fulgte hverandre tett gjennom hele finalen med god margin til resten av feltet og til slutt var det Svardal som kjørte først over målstreken. Anders Bråten, også fra NMK Hønefoss ble nummer 3.

Klasse 3 har den eneste dobbeltvinneren etter 2 løp. Men denne gangen fikk Simen Engsvik fra NMK Aremark sterk konkurranse fra klubbkamerat Jørgen Syversen. Også disse stod likt etter innledende omganger, med Syversen klassifisert hakket foran på tid. Og det ble like spennende som klasse 2 i denne klassen. Syversen satt som lim på bakfangeren til Engsvik og gav han ikke et øyeblikks fred de 6 rundene. Engsvik beholdt både roen og farten og kunne kjøre først over mål. Joakim Vestli fra KNA Oppland ble nummer 3.

Det ble ikke mindre spennende i klasse 4. Hans-Jøran Østreng (NMK Trøgstad) hadde vært klart best hele helgen og var stor favoritt i finalen. Men det var Konsmo-førerne Fredrik Ågedal og Kim Åvar Meland som tok starten. Disse to braket sammen i første sving på Konsmo og en liten stund så det ut til at det samme kunne skje igjen. Denne gangen gikk det imidlertid bra og Fredrik Ågedal tok teten, en ledelse han beholdt hele finalen. Østreng fikk en dårlig start og kom ut som nummer 5 og måtte starte jakten på en bedre plassering. Det gjorde han veldig bra og endte til slutt på andre plass. Meland fikk problemer underveis og Robin Slåttekjær fra NMK Grenland kjørte inn til 3. plass.

I Norgescupen for Rallycross Junior var det nok en gang mange førere. Det er gledelig at dette er den nest største klassen i antall førere. Det er også sånn at mange førere kjører veldig bra og hevder seg i toppen på løpene.  Trond Simen Larsen fra NMK Konsmo var imidlertid best denne helgen, både etter innledende omganger og i finalen. Lars Løstegård fra NMK Gol kjørte seg opp til A-finale fra B-finalen og endte til slutt på 2. plass. Hans første pallplassering i rallycross. Trønderen Sander Næss fra NMK Orkla ble nummer 3.

Neste runde går på Vinjarmoen Motorbane med NMK Fluberg som arrangør, 22.-23. juni.