Nye VM-utfordringer for Veiby

O_C_Veiby_14_Holjes
Ole Christian Veiby fikk sin VM-debut i rallycross i Høljes i Sverige forrige helg. Til helga står han igjen på startstreken når VM-sirkuset er flyttet til Mettet i Belgia.

18-åringen fra Kongsvinger, som kjører for det svenske teamet Volkswagen Dealer Team KMS, viste lovende takter i VM-debuten, selv om han var skuffet over ikke å ha klart målsettingen om en semifinaleplass. Unggutten viste i sin VW Polo at han har tempoet i kroppen, og med enda litt mer rutine vil ha være med å kjempe om finaleplasser.

– Å kjøre foran nesten 35.000 tilskuere var en helt fantastisk opplevelse. Rallycross er en marginal sport, og med litt mer erfaring vil jeg bite enda bedre fra meg. VM-runden i Høljes var bare mitt fjerde rallycrossløp noensinne, og jeg må benytte hver eneste konkurranse til å suge til meg læring og erfaring. Førere som jeg kjører jevnt med i det svenske mesterskapet, var med helt der oppe i Høljes. Det forteller meg at det ikke er skremmende langt frem, sier Ole, som kjører i team med Johan Kristoffersson.

Helgens konkurranse i Mittet blir et nytt møte med verdenseliten, og teamsjef Tommy Kristoffersson forteller at de har lagt den lille skuffelsen fra Høljes bak seg, og reiser optimistiske til Belgia med nye komponenter i bilen.

– Høljes er historie for denne gangen, og vi har funnet ut hva som gikk galt. Nå har vi forberedt oss bra til konkurransen i Belgia, og tar med oss det positive fra sist helg. Det var blant annet at både Johan og Ole Christian hadde noen riktig gode rundetider. I Mittet stiller vi til start med flere nye komponenter i bilen, og dette har vi tro på skal bli bra, sier Kristoffersson.

Selv om 2014 er et utviklingsår for både Ole Christian og resten av teamet, er ikke det noe hinder for at de har ambisjoner i sine innhopp i VM.

– Først og fremst vil vi at bilene skal fungere uten problemer gjennom hele helgen. Lykkes vi med det, vet vi at vi har konkurransedyktige førere i Johan og Ole Christian, sier teamsjefen.

Mer on VM-runden i Belgia HER