Nytt løp og ny kartleser

Rally Greece (Acropolis) 2013
Med iren Paul Nagle som vikar i kartleserstolen, ser Andreas Mikkelsen frem til å kjøre VM-runde i rally på andre siden av jordkloden. VM-runden i Australia blir et nytt bekjentskap 24-åringen.

 

– Jeg har aldri vært så langt hjemmefra før. Men det skal nok gå bra, sier Andreas Mikkelsen og smiler. Sammen med sin vikarierende kartleser Paul Nagle ankom han Australia i god tid for å forberede seg til VM-runden ”down under”.

– Jeg er veldig glad for at Paul Nagle stiller opp som kartleser for meg i Australia, i og med at min faste kartleser Mikko Markkula fortsatt er sykmeldt med brudd i to ryggvirvler. Jeg kjenner Paul litt fra før. Vi kjørte mot hverandre i Rally Irland da jeg var 17 år. Vi har også møttes en del da jeg kjørte IRC, hvor Paul var kartleser fro Kris Meeke. Jeg er helt trygg på at han vil gjøre en god jobb, sier Andreas.

Å reise til den andre siden av jordkloden for å kjøre rally, blir en ny erfaring for Volkswagen Motorsport-føreren.

– Rally Australia er et fullstendig nytt løp for meg. Samtidig vil ikke de mer erfarne førerne ha så store fordeler av sine erfaring fra Australia. Mange av etappene er helt nye. Derfor tror jeg at Paul og jeg får et bra løp. Målet er å være med og kjempe om topptider, mener han.

Iren ser frem til å ta plass i kartleserstolen i teamets VW Polo R WRC, og føler han og Andreas gjennomførte en god test før avreise til Australia.

– Alt er selvsagt nytt for meg, men de to testdagene var gode. Bilen er helt utrolig i positiv forstand, og teamet er fantastisk. Alle vet nøyaktig hva de skal gjøre, og som nykommer får jeg all den støtten jeg kan tenke meg, forteller Nagle, som føler han har kommet godt inn i notesystemet som Andreas og Mikko har innarbeidet denne sesongen.

– Jeg adopterte notesystemet ganske raskt. Noen få ting er nytt for meg, men etter noen timer med testing, har jeg tatt det greit. Men gjennomkjøringen blir viktig, sier han.