Nytt NM-gull til Grøndal

a_grondal_16_09_2
NM i rally har et løpsprogram som strekker seg over nesten et helt år. Det hele begynte med Sigdalsrally tidlig i januar og siste løp Rally Hedemarken nå i September. For Anders og kartleser Miriam Walfridsson startet det perfekt med seier i Sigdalsrally som ble fulgt opp med annenplass i Rally Finnskog og ny seier i Numedalsrally.

 

Med en 4.plass i WRC 2 og et par sekunder unna pallplass i VM runden Rally Sweden ble det en ganske perfekt vintersesong.

 

Teamet skjønte da at med pallplasseringer videre skulle det mye til for ikke å klare å kapre NM gull nummer tolv. NM gull var en klar målsetting i 2016 da det ikke var budsjett til flere løp i VM eller EM. Ledelsen ble styrket med ny annenplass i Rally Sørland og pallplass i Aurskog Høland rally. Dermed var det stort sett bare å kjøre til mål i Rally Telemark for å sikre NM gullet. Slik gikk det ikke. Det ble en snurring som var ganske uskyldig, men de traff dessverre et tre som ødela radiator. Dermed ble det brutt løp.

 

Det ville si at Anders og Miriam igjen fikk enda klarere signal fra teamledelsen om at det er NM gull som teller. Kort fortalt kom til mål. Det viste seg også at det var noe mer skader enn antatt slik at vi var helt avhengig av at serviceteamet gjorde en 100% jobb etter skadene i Rally Telemark. Og det har de igjen gjort. Under hele Rally Hedemarken gikk vår Ford Fiesta R5 Valvoline perfekt.

 

Å «bare» kjøre safe er ikke alltid like enkelt og det er mange som har feilet. Nettopp derfor valgte Anders og Miriam å holde et greit tempo. Det viser også resultatet da de stort sett satte andretider totalt begge dager. Det var for eksempel hele åtte Ford Fiesta R 5 til start. Allikevel det holdt til en helt greit annenplass i Rally Hedemarken. Det var 77 biler til start og bare 43 klarte å komme til mål i to dagers løpet.  44% av deltagerne ble borte noe som dokumenterer viktigheten av å komme til mål.

 

Igjen arrangerte NMK Hamar en perfekt NM finale. Krevende på våte veier i mørket fredag kveld og i strålende høstvær på lørdag.

 

Anders takker teamsjef, hele servicegjengen, sponsorer og alle involverte for at dette har vært mulig.

 

Anders har nå 12 NM gull – 4 NM sølv og 2 NM bronse fordelt på rally og bakkeløp.