Nytt på Nytt for Solberg

En ny drøm er blitt virkelighet for Petter Solberg. Den tredobbelte verdensmesteren stiller med nytt team, ny bil, ny stallkamerat og verdens største bilprodusent i ryggen når VM i rallycross 2017 innledes i Barcelona til helgen.

I sesongoppkjøringen har det meste handlet om PSRX Volkswagen Sverige, Petter Solberg, Johan Kristoffersson og en tyskprodusert Volkswagen Polo GTi Supercar fra Volkswagen Motorsport i Hannover. Teameier Solberg og hans PSRX-team er ansvarlige for hele VM-prosjektet, mens Volkswagen Motorsport sørger for biler og full teknisk støtte.

Norge, Sverige og Tyskland har gått sammen for å skape et av motorsportens mest dynamiske team noensinne. Potensialet som ligger hos PSRX Volkswagen World RX Team Sweden er intet mindre enn skyhøyt.

Alles øyne vil være rettet mot nordmannen Petter Solberg og svensken Johan Kristoffersson i sesonginnledningen. En tredobbelt verdensmester og en VM-sølv- og bronsevinner i hver sin doning bygget av de siste fire års rallyverdensmester, er et oppsett som får en hel motorsportsverden til å heve øyebrynene.

Målet er å kjempe om både fører- og teamtittel allerede i debuten.

– Jeg drømmer om begge titler. Målet er at PSRX Volkswagen Sweden vil få suksess og kan feire ved sesongslutt. Jeg har ventet i mange år på denne muligheten. Takket være et fantastisk samarbeid med svært krevende tidsfrister gjennom vinteren, håper jeg vi er i posisjon allerede nå, sier Petter Solberg.

Det meste av arbeidet med bilene har foregått i Hannover. Det har vært en ny og uvant situasjon for Solberg, som vant to av tre VM-titler (2014 og 2015) med sitt private PSRX-team basert i Sverige.

– Folkene i Volkswagen Motorsport er de beste som finnes. Skal jeg peke på én ting jeg har gledet meg spesielt over, er det vårt felles syn på filosofi bak et vinnerkonsept. Det samme gjelder jakten på resultater, målrettetheten og holdningene vi deler.

Teamkompisen Johan Kristoffersson var et førstevalg for Solberg i jakten på teammesterskapet. Duoen omtales som den sterkeste på papiret i rallycross-VM.

– Johan har bevist hva han er god for. Man tar ikke sølv i VM (i fjor) uten å være en av verdens beste førere. Det føles trygt å ha Johan ved siden av meg i teamet. Vi kjenner hverandre godt og respekterer hverandre høyt, sier Solberg.

Selv om Petter Solberg er eier av teamet, likestilles han med Johan Kristoffersson når duoen står på startstreken. Begge teamets biler er helt identiske, og all informasjon deles helt likt i teamet og mellom førerne.

Sesongstarten i spanske Barcelona går av stabelen med to kvalifiseringer lørdag og to nye søndag formiddag. Semifinalene og finalen vises direkte på NRK fra klokken 15 søndag.