Nytt toppløp av Andreas Mikkelsen

Rally Portugal 2015
Andreas Mikkelsen har denne sesongen fremstått som en av rallysirkusets fremste førere. I helgens VM-runde ble han nummer tre, og klatret opp på seierspallen for fjerde gang i år. Etter fem VM-runder ligger han på andreplass sammenlagt.

Før helgens Rally Portugal uttalte Andreas Mikkelsen at målet var en plass på pallen. Han kjempet hardt for å klare målsettingen, og etter et meget godt gjennomført løp kunne han glede seg over å ha klart målet etter å ha kjørt inn til tredjeplass.

– Vi ønsker selvsagt alltid å sikte enda litt høyere, men med tanke på startposisjonen vi hadde i dette løpet, så vil jeg si at tredjeplass er mer enn godkjent, sier 25-åringen med et smil.

På de røffe grusveiene nord i Portugal var det absolutt ingen fordel å ligge fremst i startfeltet, slik Andreas og hans kartleser Ola Fløene gjorde under hele løpet. Dette bidro til at de vasket veien for grus for førerne som kom lengre bak.

– Dette er en del av gamet, og jeg synes vi håndterte situasjonen veldig bra, sier han.

Lenge kjempet han en hard kamp om tredjeplassen mot Kris Meeke. Før søndagens tre avsluttende etapper, så hadde Meeke en knapp ledelse på 1,1 sekunder. Men Andreas gikk forbi briten allerede på dagens første fartsetappe, og på den påfølgende etappen var forspranget økt til 16,7 sekunder. Dermed måtte det bare et uhell til på den avsluttende powerstage-etappen for at Andreas skulle miste tredjeplassen. Det skjedde ikke, for VW Motorsport-føreren kjørte meget bra på den siste etappen, og med tredjetid der fikk han også med seg et ekstra VM-poeng.

– Jeg synes det har vært et kjempebra løp for oss. Vi debuterte i den nye bilen, og den må vi lære å kjenne. Overgangen synes jeg imidlertid er gått veldig bra, og jeg kan ikke si annet enn at det har vært et bra løp for oss. Nå gleder jeg meg til fortsettelsen i denne bilen, sier han.

At Andreas tilhører verdens beste rallyteam fikk vi en ny bekreftelse på i Portugal. Seierspallen ble nemlig tapetsert av Volkswagen Motorsport. Finnen Jari-Matti Latvala har slitt tungt denne sesongen, men i helgen slo han kraftig tilbake og vant foran Sebastien Ogier. Det skilte snaut ni sekunder mellom de to, mens det var 28,6 sekunder mellom Latvala og Andreas. For første gang i historien sikret også Volkswagen Motorsport de tre første plassene på en powerstage-etappe. Dermed kunne de slippe jubelen løs over å ha sikret seg maksimalt med VM-poeng.

– Det er helt utrolig å være en del av dette teamet, slår Andreas fast. Han kan glede seg over at han gjenerobret andreplassen i VM-sammendraget. Med fire pallplasser på fem løp, og er det ingen tvil om at han har åpnet sesongen på en overbevisende måte.