Nytt USA-løp for Isachsen

s_isachsen_12_1.jpg
Rallycrosskjører Sverre Isachsen er klar for andre kapittel i sin amerikanske drøm på lørdag. Da går nemlig årets andre runde i Global Rallycross Championship på Texas Motor Speedway av stabelen.

– Jeg elsker dette livet! USA passer meg bra, og det er gøy å være med på lanseringen av en helt ny sportsgren i dette landet. Det er store forhold, men mottakelsen vi har fått har vært helt enorm, sier Sverre Isachsen, 41, fra Hokksund.

Den regjerende Europamesteren i rallycross hoppet av EM til fordel for det helt nye og USA-baserte Global Rallycross Championship, hvor han er fabrikksfører for Subaru PUMA Rallycross Team. Sammen med superstjerner som Travis Pastrana, Ken Block og Marcus Grönholm reiser de nå rundt i USA for å lære amerikanere om det som mange mener er den mest publikumsvennlige bilsportsgrenen av dem alle.

Årets første løp gikk på Charlotte Motor Speedway som forløp til NASCAR. Denne helgen skal Isachsen og co. kjøre forløp før IndyCar på Texas Motor Speedway utenfor Fort Worth.

– Vi viste et veldig godt tempo i Charlotte sist, men var uheldig med tekniske problemer. Nå håper jeg vi unngår problemer, og da er målet å komme til A-finalen, og kanskje være med å kjempe om en pallplassering, sier KNA Eiker-føreren.

Det var den tidligere verdensmesteren i rally, finnen Marcus Grönholm, som vant årets første løp. Men han fikk sterk konkurranse av teamkamerat i Ford, Tanner Foust, og franske Stephane Verdier i Hyundai.

– Startfeltet her i USA er knalltøft, og i helgen kommer også Liam Doran, som er en av toppførerne i EM, til start. Men jeg håper mine to teamkamerater Dave Mirra, Bucky Lasek og jeg skal kunne hevde oss med våre Subaru’er. Vi hadde en god test på Texas Motorsport Ranch på onsdag, og føler oss godt forberedt. Bilen er noe utbedret siden sist.

Den provisoriske rallycrossbanen bygges foran hovedtribunen på Texas Motor Speedway, som tar 192 000 tilskuere, og er utstyrt med blant annet to store hopp og et såkalt alternativspor som blir vannet hele tiden for å gjøre det ekstra glatt. Løpet starter klokken 15.30 lokal tid lørdag, eller 22.30 norsk tid, og kan sees på den amerikanske TV-kanalen ESPN.