Nyttig lærdom for Veiby

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2016 -WRC Deutschland (GER) -  WRC 18/08/2016 to 21/08/2016 - PHOTO :  @World

Allerede etter den første fartsetappen av Rally Tyskland kunne Ole Christian Veiby glemme en topplassering. Men 20-åringen kommer hjem med mange nyttige erfaringer.

 

– Det ble et like vanskelig løp som jeg fryktet. Allerede etter SS1 forsto vi at løpet var kjørt, sier Ole, som beskriver hva som skjedde:

– Jeg kom for fort inn i en høyresving. Bilene foran hadde kuttet svingen slik at det var dratt opp mye gjørme, og det var såpeglatt. Dette så jeg ikke i inngangen til svingen, og da jeg oppdaget det var det for sent.

Bilen havnet i grøfta, men heldigvis fikk han og kartleser Stig Rune Skjærmoen hjelp av tilskuere til å få bilen på veien igjen. Likevel tapte de over 12 minutter på uhellet.

– Det var takket være publikum vi kunne fortsette løpet, og det var veldig viktig med tanke på at vi da fikk kjørt resten av etappene fredag, forteller han.

Skuffelsen var selvsagt stor da løpet om en topplassering var kjørt. Likevel klarte de to i bilen og nullstille seg.

– Det er så viktig å bygge erfaring fra et så vanskelig løp. Veiene i Tyskland er noe helt nytt for oss, men jeg synes egentlig kom fort inn i det. Selv om vi kunne glemme en god plassering, bestemte vi oss for at vi skulle vise oss frem med noen gode etappetider, sier Ole, som lå helt på grensen – og noen ganger også litt over.

– Lørdag hadde vi en snurring i rundt 150 kilometer i timen. Det er mye lærdom i å kjøre helt på grensen –  og dermed lære seg hvor grensen går, forklarer han.

Hans argeste konkurrent i junior-VM – italieneren Simone Tempestini vant løpet, og økte dermed sin ledelse i sammendraget.

– Jeg har ikke gitt opp å vinne junior-VM sammenlagt, men vet at det nå blir vanskelig, sier han.

Nå retter rallytalentet blikket mot neste VM-runde, som er på Korsika første helgen i oktober.

– Jeg satser alt på å slå sterkere tilbake der. Jeg har gode minner fra Korsika i fjor, så jeg tror jeg skal bite godt fra meg, slår han fast.

 

Junior-VM-kalender 2016

19 – 22 mai Rally Portugal (grus) 5. plass

1 – 3 juli Rally Polen (grus) 3. plass

28 – 31 juli Rally Finland (grus) VINNER

18 – 21 august Rally Tyskland (asfalt)  7. plass

29 sept – 2 okt Rally Frankrike – Korsika  (asfalt)

27 – 30 oktober Wales Rally GB