Oddvar Moland kåret til "Årets Drivaksel"

moland_500.jpgOddvar Moland fra KNA Drammen er tildelt prisen «Årets Drivaksel» av Norges Bilsportforbund. Prisen, som symboliserer viktigheten av den frivillige drivkraft i sporten, ble tildelt under Bilsportforbundets premieutdeling på lørdag.
Prisen «Årets Drivaksel» deles ut hvert år til en eller flere personer som i kraft av frivillighet har gjort en ekstraordinær stor innsats for bilsporten. Bilsporten er helt avhengig av de mange tusen frivillige som stiller opp ved arrangement eller ved drift av klubber.

Oddvar Moland er nettopp en slik person som legger ned langt mer enn man normalt kan forvente av frivillighet og dugnad. Ikke bare i sin egen klubb, men også for mange andre som arrangerer løp. Det er spesielt i rally og challengeløp Oddvar nedlegger en stor innsats.

Oddvar Moland har en lang karriere bak seg i norsk bilsport, både som aktiv og som tillitsmann. Han har hatt en rekke verv i KNA Drammen, der han også i dag er sportslig leder. Han har vært drivkraften i gjennomføringen av en rekke løp, både rally, challengeløp og autoslalåm. De to siste årene har han vært svært sentral i gjennomføringen av de to miljøløpene, Zero Rally, fra Oslo til Stavanger.

Oddvar Molands innsats begrenser seg ikke til egen klubb. I Challenge-miljøet har han en stor og viktig rolle med å informere miljøet om alt som skjer. Han sender ut jevnlige nyhetsbrev. I tillegg gir han en hjelpende hånd til de arrangørene som måtte trenger det..

Oddvar Moland er også medlem av Bilsportforbundets ferdighetsseksjon, og han fikk i 2008 NBFs Gullratt.

Moland ble hyllet av rundt 550 personer under Bilsportforbundets store premieutdeling på Lillestrøm lørdag kveld.

«Årets Drivaksel» 2005-2010
2005: Grete og Bengt Ruud, NMK Gardermoen
2006: Trond Madsen, NMK Bergen
2007: Jorunn og Tore Ingebretsen, KNA Varna
2008: Dag Rune Halkjelsvik, NAF Motorsport Ålesund
2009: Mona og Stein Hellem, NDRG
2010: Oddvar Moland, KNA Drammen