Odvar A. Schiøll til minne

Odvar Schioell 1987
Det var med stor sorg vi mottok budskapet om at Odvar A. Schiøll sovnet inn natt til 18. mars. Odvar hadde akkurat fylt 83 år, og slet med sviktende helse det siste året av sitt liv.

Få mennesker har brukt så mye tid og vært engasjert på så mange forskjellige områder i norsk bilsport som Odvar. Han hadde både sitt arbeid og sitt engasjement på fritiden i NAF Oslo og Omegn. Men Odvar var også en svært viktig og sentral ressursperson for Norges Bilsportforbund. Han ledet i mange år forbundets landeveiskomite, og var svært sentral i det viktige arbeidet for å få opphevet rallystoppen tidlig på 80-tallet.

Han har også opp gjennom årene holdt utallige kurs i NBFs regi. Det er ikke få førere, jurymedlemmer og løpsledere som har fått sin opplæring av Odvar Schiøll opp gjennom årene.

I tillegg var Odvar en person som stilte opp for alle. Han strakk ut en hjelpende hånd til en rekke klubber og arrangører. Ingen oppgave var for liten og ingen var for stor for Odvar. Han hadde lidenskap og et stort hjerte for bilsporten, og det er mange av oss som har mye å takke Odvar for.

Odvar hadde også en aktiv karriere som kartleser på 60- og 70-tallet. Tre ganger deltok han for eksempel i Rally Monte Carlo.

Under NBF sårsmiddag i 1988 ble Odvar tildelt NBFs høyeste utmerkelse, fortjenstmedaljen i gull. Den fikk han samtidig med to andre markante skikkelser i norsk bilsport, Sverre M. Bryde og Conrad Trotland. Odvar var også æresmedlem av NAF Oslo og Omegn.

I dyp takknemlighet lyser vi fred over Odvars minne.