Og der var 2022-sesongen i gang!

Årets bilsportsesong er allerede i gang, og på startstreken i Rally Dakar finner vi Andreas Mikkelsen og Ola Fløene.

-Det var en noe stresset Andreas Mikkelsen som møtte opp på NBFs kontor på onsdag for å få sin 2022 internasjonale lisens i hui og hast før han skulle på flyet for å rekke starten i Dakar Rally. Andreas skulle få sin debut i det spesielle ørken-rallyet i teamet Red Bull Off-Road Junior Team USA. Deres fører Mitch Guthrie måtte kaste inn håndkle i siste liten på grunn av positiv korona-test. Et merkelig sammentreff kanskje at Guthries kartleser er Ola Fløene! Ingen ukjent kartleser for Mikkelsen, og dermed ble det gjenforening mellom Andreas og Ola i Jeddah i Saudi Arabia, forteller generalsekretær i Norges Bilsportforbund, Hallgeir Raknerud.
Team Norway-føreren rakk både shake down og starten første nyttårsdag. Shake down var hans første møte med bilen og denne type rally i det hele tatt.
Andreas og Ola åpnet i et forrykende tempo på den 19 km korte første-etappen. Det ga dem en andreplass i klassen Light Prototype, kun tre sekunder bak teamkollegaene Seth Quintero/Dennis Zenz. Men det er mange etapper igjen, mange og lange etapper. Allerede i dag, søndag, er det 333 km med spesialetappe. Løpet avsluttes 14. januar.