Økonomisk VM-suksess

Publikum laanke
Arrangørene av den norske VM-runden i rallycross på Lånkebanen i juni i år, gikk med et overskudd på ca. 1,2 millioner kroner.

 

–          Vi har hele tiden hatt etsterkt fokus på å holde kostnadene nede, og samtidig ikke hatt for høye ambisjoner på inntektssiden, sier VM-general Laffen Jensen.

 

Ordfører i Stjørdal kommune, Ivar Vigdenes, var til stede da regnskapet ble presentert overfor NAF avd. Stjørdal og NAF Motorsport Trøndelag onsdag kveld. Han var imponert over regnskapet til Rallycross in Hell.

 

–          Resultatet til slutt viser et overskudd på 1,2 millioner kroner av en omsetning på 4,8 millioner kroner. Det er et fantastisk resultat, sier Vigdenes.

 

I tillegg har lag og foreninger i Stjørdal kommune hatt dugnadsinntekter på ca. en halv million kroner. Totalt var 13.650 innom portene i løpet av VM-helga, 6000 flere enn i 2013.

 

Rallycross in Hell har ambisjoner om å utvikle VM-runden fra et motorsportstevne til en motorfestival. I år hadde arrangørene en konsert med Sie Gubba, som var et stort kostandsløft for arrangørene. Konserten ga også gode inntekter.

 

–          Trekker vi ut konsert og offentlig støtte, så har også motorsportstevnet gått med flere hundre tusen i overskudd, sier Jensen.

Det at vi har fått rallycross-VM hit representerer et svært viktig bidrag til utviklingen av Stjørdal som arrangementskommune. Når rallycross-organisasjonen i tillegg presenterer slike imponerende resultater, motiverer det sterkt til videre innsats og støtte i forsettelsen, sier Vigdenes.