Økt VM-ledelse for Petter Solberg

P_Solberg_16_09_1
Petter Solberg klarte å øke VM-ledelsen til Matthias Ekström i helgens VM-runde i rallycross i Frankrike.

Petter endte på en 4. plass, bak Johan Kriostoffersson, Andreas Bakkerud og Sebastien. Men det var ingen lett reise frem til denne plasseringen for den regjerende verdensmesteren.

-Hadde noen fortalt meg for fire uker siden at vi ville øke VM-ledelsen sammenlagt og kjøre inn til fjerdeplass i Frankrike, ville jeg neppe ha trodd på det. Jeg er utrolig takknemlig for alt teamet og sponsorene mine har gjort for meg etter monsterkrasjen i Canada.

 

Vi greide så vidt å få bilen klar til VM-runden i franske Loheac. Natt til mandag ble de siste delene montért på bilen, og den ble satt på transport til Frankrike etter heroisk innsats av teammedlemmene mine og Bertel O. Steen-biloppretterne.

 

Jeg må nesten ta i bruk ordet «utrolig»! Da jeg lå der i sykehussengen i Canada for fire uker siden, fryktet jeg at kampen om en ny VM-tittel var over. Bare å bli klar til dette løpet, ble en seier i seg selv. Jeg kan ærlig si at teamet mitt er best i verden! Jeg kan ikke få takket dem nok.

 

-Vi trøblet litt i de innledende omgangene; første heat ble rødflagget (avbrutt) etter en krasj, mens jeg havnet i trafikk i det neste. Så fungerte ikke vinduspussystemet i en gjørmete tredje omgang. Det råeste fra hele helgen var likevel fjerde omgang: Jeg var litt for rask i starten og ble idømt to runder i alternativsporet. Det tente meg maksimalt ettersom jeg var fullt og helt avhengig av en topplassering. Jeg kjørte en perfekt omgang og sikret både seier i racet og annen beste tid sammenlagt i omgangen!

 

Vi var fattige to poeng unna en plass fremst i semifinalen, og derfra handlet det om VM-poengene. Min argeste VM-rival, Mattias Ekström, ble slått ut i semifinalen, og da lå veien åpen til å øke VM-ledelsen sammenlagt.

 

Finalen ble av det harde slaget. Vi var under konstant angrep, og til slutt måtte jeg gi tapt kampen om tredjeplass mot Sebastien Loeb. Likevel er jeg fornøyd; for det er VM-sammendraget som teller. Ledelsen økte med bare ett poeng, men vi vet alle at hvert poeng teller!

 

Johan Kristoffersson vant løpet etter en råsterk søndag. Andreas Bakkerud to annenplassen, og min tidligere rallyrival Sebastien Loeb ble treer.

 

Å forlate Frankrike med større VM-ledelse enn da vi ankom, er viktigst for oss akkurat denne helgen.

 

Finaleresultat:
1) Johan Kristoffersson, Sverige 3,54,670
2) Andreas Bakkerud, Norge 3.58,087
3) Sébastien Loeb, Frankrike 3.59,989
4) Petter Solberg, Norge 4.00,482
5) Reinis Nitiss, Latvia 4.01,042
6) Ken Block, USA DNF

 

VM sammenlagt:
1) Solberg 181
2) Mattias Ekström, Sverige 176
3) Kristoffersson 158
4) Bakkerud 157
5) Loeb 141
6) Timmy Hansen, Sverige 117