Ola Fløene i Dakar Rally

Mens det norske rallymiljøet har sitt fokus på vinterløp, is og snø, har vår internasjonale kartleser-stjerne Ola Fløene fullt fokus på sand og varmegrader i Dakar Rally i Saudi Arabia.

 

Ola Fløene er kartleser for Khalid Al Qassimi fra Emiratene i årets Dakar Rally i Saudi Arabia. De kjører en Mini, en John Cooper Works Buggy for X-Raid Mini JCW Team. Etter tirsdagens etappe ligger de på en god 16. plass totalt. De er 5 timer og 39 minutter bak løpets leder Nasser Al Attiyah fra Qatar og kartleser Mathieu Baumel fra Frankrike i Toyota GR DKR Hilux. De kjører for Toyotas fabrikksteam Toyota Gazoo Racing.  Khalid Al Qassimi har vunnet Dakar Rally fire ganger tidligere, senest i fjor og første gang tilbake i 2011.

Fløenes fører, Khalid Al Qassimi har, i likhet med Ola, mye erfaring fra WRC. Han har flere sesonger bak seg, og han har blant annet kjørt på nordiske vinterforhold i Rally Sweden både i 2016 og 2018 i henholdsvis Citroën og Ford.

Khalid Al Qassimi og Ola Fløene ligger så langt i løpet foran førere som Carlos Sainz (48. plass) og Mattias Ekström (23. plass), som begge kjører for Audis fabrikksteam i elektriske biler.

Den som ligger på andreplass etter tirsdagens 9. etappe, er Lucas Moraes fra Brasil med kartleser Timo Gottschalk fra Tyskland i en Toyota Hilux Overdrive og teamet Overdrive Racing. De er 1 time og 21 minutter bak lederen.
På en tredjeplass så langt følger Sebastien Loeb. Loeb, som er verdensmester i WRC ni ganger, kjører i år som i fjor for temaet Bahrain Raid Extreme i en Prodrive-bygget og drevet Prodrive Hunter.

I dag, onsdag, kjøres 10. etappe i det krevende løpet, en 624 km lang etappe, der 114 km er fartsetappe. Totalt skal det kjøres 14 etapper, den siste på søndag 15. januar.

Hedda Hosås som har som mål å kjøre Dakar Rally i fremtiden, benyttet muligheten til en liten studietur til årets løp. Hun var på plass under hviledagen i Riyadh på mandag.

Mer informasjon om Dakar Rally