Ola Nore Jr ble vinner av ”Bilsporttalentet 2020”

Ola Nore Jr (19) fra Noresund og klubben NMK Modum & Sigdal kunne juble da han ble avslørt som vinner av den prestisjefylte konkurransen «Bilsporttalentet 2020» på lørdag.

Det var under Bilsportforbundets digitale premieutdeling vinneren av årets konkurranse ble utropt. Ola Nore Jr. befant seg da i Las Palmas der han i helgen har kjørt EM-runde, men på videolink kunne han motta det glade budskap.   

 

Helt siden den omfattende konkurransen ble avholdt 5. oktober, har både Ola og hans tre konkurrenter måttet vente tålmodig på juryens avgjørelse. På lørdag ble den offentliggjort. Da kunne rally-føreren fra Noresund motta den gjeve premien til en verdi av 150.000 kroner.

 

Bilsporttalentet er den mest omfattende og prestisjefylte talentkonkurransen i norsk motorsport. Blant alle bilsportsutøvere mellom 15 og 21 år blir fem finalister plukket ut. Finalistene ble testet både på Starrmoen på Elverum og på Vålerbanen i oktober. Dessverre måtte Andrine Rafoss, som var plukket ut, melde avbud på grunn av skade i år. Dermed var det de fire utøverne, Ola Nore Jr., Niklas Eker Abrahamsen, Marius Solberg Hansen og Petter Sæves Waskaas som kjempet om seieren.

 

Under konkurransen kjørte deltagerne først bilcross på Starmoen. Deretter var det gokart og baneracing på Vålerbanen.  De konkurrerte også i en tøff fysisk test der både løping og andre øvelser inngikk. De ble også vurdert for måten de presenterte seg selv på for juryen og hvordan de klarer seg i en situasjon med TV-intervju.  I tiden fra finalen og frem til i dag har de fire levd i stor spenning.

Juryen hadde ingen lett oppgave. Det var fire godt forberedte finalister som alle holdt jevnt og høyt nivå. Den juryen til slutt mente kom best ut av alle i de krevende testene var altså Ola Nore Jr.

Ola Nore Jr. startet sin bilsportkarriere i crosskart. Der hevdet han seg godt i toppen av forskjellige klasser. Da han var gammel nok til å kjøre ungdomsrally var det rallykjøringen som fikk fokuset. Han debuterte i ungdomsklassen i Romjulsrally i 2016. I både 2017 og 2018 kjørte han også ungdomsrally i en Ford Fiesta, før han fylte 18 år, fikk førerkort og kunne konkurrere for fullt i rallyløypa i fjor. Han endte på en 8. plass i NM i klassen for tohjulsdrevne biler i 2019 og tok NM-sølv i år, kun ett fattig poeng bak gullvinner Steve Røkland. Han har kjørt en Opel Adam R2 i NM sammen med rutinerte Veronica Engan som kartleser. I høst har de to også kjørt to EM-runder i henholdsvis Ungarn og på Gran Canaria i en Renault Clio.

Også i fjor fikk Ola Nore Jr. oppmerksomhet for sin rallykjøring. Da ble han tildelt Greta Molanders Fond på kr. 50.000,-

I år har han vært en del av satsingslandslaget til bilsportforbundets Team Norway.

Norges Bilsportforbund har flere samarbeidspartnere som støtter opp om konkurransen. Disse er Bladet BIL/bilnorge.no, Vålerbanen, Porsche Norge, Proffklær AS, TV Media AS og Star Group AS, samt motororganisasjonene KNA, NMK, FMK og Team Super Nasjonal.

 

 

Finaledeltagere 2020:
Ola Nore Jr.                          19 år   NMK Modum & Sigdal        Rally
Marius Solberg Hansen     16 år   Asker og Bærum Msp         Rallycross
Niklas Eker Abrahamsen   16 år   Asker og Bærum Msp         Racing
Petter Sæves Waskaas     18 år   NMK Grenland                     Racing

Tidligere vinnere:
2007: Pål Varhaug, NAF Motorsport Gjesdal
2008: Thomas Eidjord, KNA Varna
2009: Marius Aasen, NAF Motorsport Asker & Bærum
2010: Andreas Bakkerud, NMK Bergen
2011: Øystein Helgheim, KNA Nordvest
2012: Dennis Olsen, KNA Varna
2013: Henrik Furuseth, NMK Gardermoen
2014: Thomas Bryntesson, NMK Trøgstad
2015: Henrik M. Krogstad, KNA Nordvest
2016: Mads Emil Siljehaug, KNA Lillehammer Msp
2017: Theodor Olsen, NMK Solør
2018: Emil Heyerdahl, NMK Trøgstad
2019: Sivert Svardal, NMK Konsmo