Olav Opås forsvarte NM-tittelen

opaas-2.jpgOlav Opås fra KNA Solør Motorsport forsvarte NM-tittelen i Formel Basic. Han ble mester på hjemmebane i helgen, akkurat som i fjor. Han er også vinner av årets norgescup.

Olav Opås var overlegen i kvalifiseringen. Han var 0.679 sekunder foran Henrik Furuseth fra KNA Rudskogen

Første finalen var en prefinale foran den store finalen som skulle avgjøre årets NM. Resultatet i prefinalen ville også være det samme som startoppstillingen i finalen.
Prefinalen ble kjørt i regn, og det passet Elling Sebastian Aarvik bedre enn Opås. Sistnevnte tok riktignok ledelsen, men måtte gi den fra seg til Aarvik etter 11 runder. Aarvik vant foran Opås med Fredrik Sørlie på en tredjeplass.

Dermed startet Elling Sebastian Aarvik først i finalen. Fredrik Sørlie, som gjorde et innhopp i helgen, hadde en god start fra tredje spor og tok ledelsen. Men etter et par runder satte også Olav Opås inn et støt på en tørr bane som passet han mye bedre enn den våte i prefinalen. Dermed ble det seier på Opås, mens unge Henrik Furuseth som startet bakerts etter å ha brutt første løp kjempet seg opp til flott andreplass. Elling Sebastian Aarvik tok NM-bronse.