Olav Rygge med ny Audi TT RS

Olav Rygge har tatt over Møller Bil Motorsports forrige Audi TT RS, og skal stille til start i den norske GT-klassen med denne bilen.

Olav Rygge har lang erfaring fra norske racerbaner med både Ford Escort i Historisk Racing og den norske GT3-klassen med en Audi TT de siste årene. Den TT’en Olav har kjørt de siste sesongene er den samme bilen Møller Bil Motorsport brukte i det tyske VLN-mesterskapet fra 2008 til 2012. Nå bytter Rygge bil, og har tatt over den TT’en Møller Bil Motorsport brukte i VLN fra 2013 til 2016.

– Fortsatt skal jeg kjøre en Audi TT med en toliters turbomotor og forhjulstrekk. Effekten er faktisk noe mindre i den nye bilen enn den gamle, men den har bedre aerodynamikk, forklarer Olav Rygge.

TT’en er opprinnelig en fabrikksbil fra Audi Sport, som har opplevd stor suksess med Møller Bil Motorsport. Det norske Audi-teamet med sjåførene Håkon Schjærin, Atle Gulbrandsen og Kenneth Østvold kjørte inn til sju VLN-seirer med denne bilen på Nürburgring Nordschleife. Nå har Møller Bil Motorsport byttet til en Audi RS 3 LMS i TCR-klassen.

– Målet er å kjøre inn til noen seirer i Norge med denne bilen også. Det er en potent bil, og det er gøy å representere Møller Bils farger i Norge, forklarer Rygge som jobber hos Møller Bil Follo, og som også er en del av Møller Bil Motorsport som guide.

Bilen har akkurat ankommet Norge, og debuten er planlagt på Rudskogen i juni. Bilen kan også sees på olabilløpet Nordberg Grand Prix i Oslo førstkommende søndag, hvor den skal stå utstilt.

Og Rygges andre Audi TT? Den er til salgs, og flere har vist interesse for å kjøpe den.

– Det er også en vinnerbil, og på norske racerbaner hvor hastigheten ikke er så høy, så tror jeg den kan være vel så rask som den nye jeg har skaffet meg, avslutter Olav Rygge.