Ole Christian Veiby vant Rally Hadeland

Med 18 sekunders margin til Mads Østberg ble det totalseier til Ole Christian Veiby og kartleser Jonas Andersson i årets utgave av Rally Hadeland.

22-åringen fra KNA Kongsvinger lå i teten hele løpet, og vekslet på å lede sammen med Eyvind Brynildsen. Sistnevnte snurret på nest siste fartsetappe og tapte såpass med tid at han også måtte se Mads Østberg og Henning Solberg foran seg på sammenlagtlisten.
– Seieren smakte godt, og ga meg en fin oppkjøring til VM-runden i Sverige om to uker. En førsteplass gir en mye større boost enn en tredjeplass, sier Veiby.
Han setter stor pris på seieren i NM-runden på hadelandske veier.
– Det henger høyt å vinne når konkurransen er så bra. Det gir ekstra motivasjon å slå guter som Henning Solberg og Mads Østberg.
Han roser bilen som oppførte seg eksemplarisk på alle de seks fartsetappene. Han er også fornøyd med sin egen innsats.
– Veiene var fulle av snø og glatte og bød på store utfordringer, men kjøringen fungerte perfekt, sier Ole Christian Veiby.

NM-klassen for tohjulsdrevne internasjonale biler ble igjen vunnet av Lars Martin Stensbøl og kartleserbroder Mads Ola i deres Peugeot 208. De vant foran unge Ola Nore Jr og Jørgen Nordhagen i Opel Adam R2.

I nasjonal klase for tohjulsdrevne biler ble det ny suveren seier til Anders Kjær og kartleser Gøril Undebakke i VW Golf. De var også så høyt som på 11. plass totalt. Olav Fredriksen og Ole Thomas Westby sørget for ny andre plass i sin Volvo.

I nasjonal klasse for firehjulsdrevne biler ble det seier til Stian Hafsengen og Marie Hofsløkken i Mitsubishi Lancer. En opptur etter at de måtte bryte Sigdalsrally. På andreplass fulgte Trond Sveinsvoll og Lena Lysen, også i Mitsubishi.

Komplette resultater