Ole Christian Veiby vant Rally Sørland

Det ble seier til Ole Christian Veiby på sørlandet, etter å ha ledet Rally Sørland fra start til mål. – Alt fungerte perfekt fra første prøva, og vi fikk raskt en ledelse som vi deretter bare kunne kontrollere inn til mål!

 

Etter 9 fartsprøver på raske sørlandsveier, kjørte Ole Christian og kartleser Jonas Andersson inn til sin andre NM-seier i år, i en Volkswagen Polo GTI R5. – I dag gikk alt helt prikkfritt. Vi fant rytmen og farta fra start, og tok raskt en god ledelse. Deretter var det bare å kontrollere inn. Bilen var perfekt, teamet har gjort en fantastisk jobb hele dagen. Ole’s team-kollega Johan Kristoffersson og kartleser Stig Rune Skjærmoen, som kjørte sitt aller første løp på grus, lå lenge an til en andre-plass sammenlagt, men måtte bryte med gir-problemer før siste prøve. – Synd at Johan måtte bryte, men jeg er skikkelig imponert over hvor fort han faktisk kjørte i dag, tross alt var det første gang på grus. 

 

Rally Sørland er årets første NM-runde på grus, og ble dermed også det første grus-løpet med Polo’n for Kongsvinger-gutten, som sammen med kartleser Jonas Andersson fikk en god oppkjøring før neste VM-runde i Portugal. – Godt å få litt grus-følelse i kroppen før Rally Portugal og veldig nyttig å få ett ordentlig løp på grus med Polo’n. Har stor-kost meg hele dagen, utrolig gøy å kjøre på fine sørlandsveier, dette har vært en helt konge-dag på skogen.

 

Ole Christian Veiby leder fortsatt NM, som han gjorde før Rally Sørland. Etter 3 kjørte løp i VM, så ligger han godt an sammenlagt i WRC2-klassen også.  – Neste løp for oss nå er Rally Portugal og WRC2, men jeg håper jo selvsagt at vi får til flere NM-runder. Det er alltid gøy å kjøre på hjemmebane! Men aller først reiser vi allerede søndag til Chile og blir med på gjennomkjøring av den helt nye VM-runden der. 

 

Resultat Rally Sørland 2019

1 Ole Christian Veiby, Volkswagen Polo R5

2 Anders Grøndal, Ford Fiesta +25,3

3 Frank Tore Larsen, Ford Fiesta R5 +29,5

4 Søren Snartemo, BMW M3 +4.59,1

5 Håkon Sveen Frøslid, Subaru Impreza, +5.34,9

 

Komplette resultater Rally Sorland: http://rallysorland.no/res/

Komplette NM-stillinger: https://bilsport.no/poengstilling/