Ole Henry Steinsholt NEZ-mester i Rallycross NEZ 2000

For første gang ble NEZ-mesterskapet i Rallycross 2WD kjørt på en helg og det ble arrangert på Nysumbanen i Danmark. I NEZ 2000-klassen stilte 20 biler til start, i hovedsak nordmenn og dansker men også Sverige og Finland var representert. Ole Henry Steinsholt stilte i lånt bil, en Mazda RX8, lånt av Atle Vik. Ole Henry hadde lite eller ingen trening med denne bilen på forhånd og var veldig spent før start. Det var utfordrende føre denne lørdagen da det regnet hele dagen og banen på Nysum blir veldig glatt. Men Ole Henry taklet både bil og føre best og ble dermed NEZ-mester i klassen i 2018. Per Magne Røyrås ble nummer 2 og Jan Emil Wilsberg nummer 3.

I NEZ 1600-klassen ble Lise Marie Sandmo beste nordmann på  2. plass. Nysumbanen er Ulrik Linnemann sin hjemmebane. Linnemann kjører nå Supercar i EM, men gjorde en gjesteopptreden i 1600-klassen denne lørdagen. Og ikke uventet var han i toppen hele dagen. Robin Bakke Andresen hadde håp om å kunne konkurrere med han om førsteplassen i finalen da han hadde kvalifisert seg til startsporet ved siden av Linnemann. Men en sammenstøt i første sving medførte ødelagt tannstang og han ble stående. Lise var like suveren på sin 2. plass som Linnemann var på 1. plass. Mads Andersen fra Danmark ble nummer 3.

I NEZ Open nådde ingen av nordmennene opp til pallplasser. Jørgen Syversen ledet lenge finalen men bommet litt på inngangen til alternativen og traff en dekkstabel. Dermed endte han sist i finalen. Beste nordmann ble Kenneth Hansen på fjerdeplass.