Ole kjenner lukten av NM-gull

veiby.jpgOle Christian Veiby gikk til topps under NM-runden i crosskart på Dokka etter en svært dramatisk A-finale. Søndag fulgte han opp med å vinne sprintløpet, og dermed har han festet et solid grep om sammenlagtseieren både i NM og i sprintcupen.- For en helg! Spesielt lørdagens seier var herlig. Jeg lyktes med å nå målet jeg satte meg for helga og beholdt ledelsen i NM, sier han.
Kongsvinger-gutten ledet NM før helgens runde, men det var så jevnt i sammendraget at han nesten var nødt til å vinne om han også skulle lede før det hele avgjøres på Finnskogbanen 27. august. Og KNA Solør Motorsport-føreren innfridde. Med nest beste startspor i A-finalen kjørte han inn til seier i 125 ccm-klassen. Samtidig måtte hans to argeste konkurrenter, Marius Vardeberg og Oscar Solberg bryte i det som ble en dramatisk A-finale.

– Jeg hadde nest beste startspor etter en tredjeplass og to heatseire innledningsvis. Oscar Solberg tok starten, mens jeg lå på andreplass og Marius på tredje. Jeg hadde en tett fight med Oscar, og vi vekslet på å lede. Men plutselig så hektet Oscar og Marius i hverandre og snurret. Det var på hengende håret at de ikke også dro med seg meg. Der hadde jeg flaks. Med de to ute av finalen, hadde jeg god kontroll på førsteplassen, sier en lettet NM-leder, før han raskt legger til:
– Jeg gleder meg ikke over at Marius og Oscar måtte bryte, men jeg gleder meg selvsagt stort over å ha vunnet min første NM-runde og at jeg nå har et meget godt utgangspunkt før det siste løpet, sier Ole, som i sin første sesong som crosskartfører ligger svært godt an til å bli norgesmester. Han har vært på seierspallen i samtlige NM-runder denne sesongen, og i det avsluttende løpet holder det at han kommer blant de ni beste. Han kjenner med andre ord lukten av gull.

– Ingen tvil om at utgangspunktet for å bli norgesmester er meget bra, men jeg tar ikke noe for gitt. Det skal kjøres først, og ting kan skje, advarer han.
Søndag fulgte han opp med å vinne IC-cupen, som er en sprintcup som kjøres i Norge og Sverige. Det betyr at han overtok ledelsen i IC-cupen når to løp gjenstår.
– Karten, har som det meste annet, fungert veldig bra i hele helga, sier han.