Oliver sikter mot rallycross- og rallytittel

Å jakte på rallysuksess i Latvia og Estland er ikke nok for Oliver Solberg. 16-åringen gyver i tillegg løs på et nytt forsøk på å vinne RallyX Nordic-tittelen (nordisk mesterskap) i rallycross denne sesongen.

I fjor ble han tidenes yngste Supercar-fører i en alder av 15 år og 7 måneder da han kjørte inn til nordisk-sølv etter blant annet to enkeltseirer i RallyX Nordic. Med ett års erfaring i gassfoten, høyner Solberg jr. ambisjonene og satser på å kjempe om gullet denne gang. Oliver kjører videre med faren Petters tidligere VM-gullbil (2015), driftet av familiens PSRX-team og med full støtte av både foreldre og besteforeldre.

– Jeg er veldig glad for å være tilbake i RallyX Nordic. Det er utrolig gøy å konkurrere med en så rå bil. Mesterskapet blir bedre enn noen gang med runder i Sverige, Norge, Finland og Danmark, og nivået på konkurransen er veldig høyt, sier Oliver Solberg.

– Uten sponsorene mine, ville dette ikke vært mulig, og jeg er veldig takknemlig for deres støtte. De kjenner meg, drømmene mine, og de har tro på meg. Det betyr alt, og jeg er heldig som får jobbe med sponsorer som forstår meg og støtter planen min for å skaffe erfaring fra rallycross og bringe det videre inn i en framtid sammen.

Faren Petter Solberg er tre ganger verdensmester – to i rallycross – og kjører på øverste nivå i VM. Nordisk-serien er to nivåer under, men nivået på diskusjonene rundt middagsbordet er intense og på øvre plan.

– Begge hater vi å tape, så det er fantastisk når vi lykkes samme helg. Men møtes vi begge hjemme etter en dårlig løpshelg, kan det bli tøft for mamma. Jeg er heldig som har slik støtte fra foreldrene og familien min. De forstår konkurranseformatene, og bilsport flyter i familieblodet, slår Oliver fast.

– Jeg står foran et viktig år. Førsteprioritet er studiene i Me Mans (Frankrike) sammen med rallysatsningen med min Bertel O. Steen Peugeot 208 R2 i Latvia og Estland. Nå kommer RallyX Nordic i tillegg. Jeg gleder meg stort til sesongen som kommer!

I vinter gjestet 16-åringen Italia og Memorial Bettega-løpet og viste seg fram i en WRC-bil med en oppsiktsvekkende annenplass som resultat.

PS: Fortsatt er det ett år og fem måneder til Oliver Solberg blir gammel nok til å kvalifisere for førerkort klasse B.