Oliver Solberg får Skoda Motorsport-støtte i rally-VM

Vi kaller han norsk-svensk, selv om han er svensk statsborger og kjører med det svenske flagget på bilen. Men selv om han også representerer det svenske bilsportlandslaget er det en enorm interesse for Oliver Solberg i Norge, og nå er det klart at Petter Solbergs sønn får støtte fra Skoda i årets sesong. Les mer i denne pressemeldingen:

18 år gamle Oliver Solberg skal kjøre deler av årets VM-sesong i rally med en Skoda Motorsport-støttet Fabia Rally2 evo. Samarbeidet starter i Rally Sweden neste måned, der unge Solberg skal sanke VM-poeng i WRC3-klassen.

Skoda Fabia Rally2 evo er tidligere kjent som Skoda Fabia R5 evo før R5-klassen fikk endret navn til Rally2 av Det internasjonale bilsportforbundet (FIA).

Oliver Solberg ble i fjor tidenes yngste vinner av et EM-rally med seieren i latviske Rally Liepaja. Han testet sin nye Skoda Fabia første gang tidligere denne måneden. Bilen skal driftes i samarbeid med Skoda Motorsport.

– Skoda har en utrolig fortid i rallysporten. De har satt sine sport hele veien tilbake gjennom rallyhistorien. Skoda har bygget VM-rallybiler siden før jeg ble født, og de siste årene har Fabia R5-modellen vært ledende både i rally-VM og andre mesterskap rundt om i verden, sier Oliver Solberg.

– Det er en stor ære for meg å få denne støtten fra Skoda. Jeg har allerede besøkt Skoda Motorsports hovedkvarter i Mladá Boleslav, og jeg ble ganske overveldet av stedet. Det var mektig imponerende.

Like imponert var Oliver da han fikk sette seg bak rattet på Skoda Fabia Rally2 evo.

– Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor bilen har vært så suksessfull. Jeg ble fortalt at det allerede er solgt 330 Fabia rallybiler på verdensbasis, og jeg kan si meg helt enig i beslutningen de kundene har gjort. Det er en ekstremt bra rallybil med herlig balanse, grep og kraft, fortsetter den unge rallystjernen.

Før Skoda-debuten utenfor egen stuedør i svenske Värmland neste måned, sesongdebuterte Oliver Solberg med sin Monster Energy-støttede Volkswagen Polo Rally2 i mektige Rally Monte-Carlo sist helg.

– Vi skal fortsatt kjøre Polo-en i enkelte VM-runder. Mitt overordnede sesongmål er å skaffe erfaring fra så mange VM-runder som mulig. Alle prater om hvor viktig det er med erfaring, hvilket jeg oppdaget i min VM-debut i Wales sist november. VM-rundene er vanskeligere og lengre enn (kartleser) Aaron Johnston og jeg har erfart tidligere.

– Hele livet har jeg drømt om å kjøre rally-VM, og allerede nå får jeg muligheten til å leve ut den drømmen. Jeg drømmer også om en gang å bli verdensmester, og støtten fra Skoda Motorsport kan være et riktig steg på veien mot det målet.

Ytterligere detaljer omkring Oliver Solbergs VM-program vil offentliggjøres senere.