Oliver Solberg fikk klassiske El Chocolate som uvenn

El Chocolate – sjokolade. Alle elsker det, nå bortsett fra Oliver Solberg. Den 18 år gamle rallystjernen fikk et skuffende første møte med den berømte fartsprøven og måtte bryte Rally Mexico allerede fredag.

15 år etter at faren Petter Solberg seiret i Mexicos VM-runde, ankom Oliver for første gang det populære løpet. Unggutten søkte flest mulige erfaringer og en plass på seierspallen fra sesongens første VM-runde utenfor Europa, men håpet brast allerede på rallyets tredje fartsprøve.

Det som startet på best tenkelige vis, med raskeste R5-bil på shakedown og to fartsprøveseirer på publikumsfavoritten Guanajuato, ble med ett forandret til et lite mareritt da Oliver og kartleser Aaron Johnston skulle bekjempe grus, tynnluften og det krevende terrenget på El Chocolate.

18-åringen var i ferd med å styrke ledelsen i WRC3-klassen og hadde posisjonen som beste R5-bil i løpet da uhellet inntraff.

– En stor stein var blitt gravd fram og slynget ut i sporet av bilene foran. Jeg forsøkte å unnvike den, men så steinen for sent, og den slo hardt inn i beskyttelsesplaten og ødela motoren. Å måtte bryte løpet så tidlig er utrolig skuffende. Det er trist også for alle rundt oss som står på og jobber hardt, sa Oliver Solberg.

Bare timer tidligere så alt svært så lyst ut med svært sterk kjøring foran tusenvis av tilskuere.

– Jeg har hørt mange historier om hvor utrolig kult dette løpet er, og spesielt publikumsprøven Guanajuato, men jeg ble likevel overrasket over den enorme stemningen og atmosfæren.

Selv med klare sikkerhetsmarginer fikk 18-åringen bestetid på begge gjennomkjøringer torsdag.

– Det var fantastisk artig. Asfalten var veldig glatt enkelte steder, og vi måtte ta det delvis med ro, og jeg fikk tid til å nyte stemningen, fortalte han.

Etter at uhellet inntraff, viste det seg at skadene i motoren var for omfattende til å repareres. Dermed måtte han bryte løpet.

– Jeg visste at Rally Mexico ville bli vanskelig med varmen, høyden og vanskelighetsgraden på fartsprøvene. Nå fokuserer jeg på å reise hjem for å jobbe med utvikling av både bilen og meg selv. Mexico var fantastisk, men leverte ikke resultatet vi hadde håpet på, sa Oliver Solberg.