Oliver Solberg sikret EM-tittel

Rallyfører Oliver Solberg sørget for en pen utvidelse av premiesamlingen da han kjørte inn til EM-tittel for juniorer lørdag. 19-åringen sikret i tillegg EM-sølv blant seniorene etter fjerdeplass i sesongavslutningen på Gran Canaria.

Solberg junior var seks poeng bak mesterskapsleder Gregoire Munster da rallyet startet fredag, men luxembourgske 21-åringen var sjanseløs mot det svensknorske stortalentet og greide bare 19.-plass.
Dermed kunne Oliver Solberg juble for en ny, internasjonal bilsporttittel.

– Det er helt utrolig deilig å stå igjen som mester etter en tøff og vanskelig sesong. Hele mesterskapet besto av asfaltløp, og det viktigste med å kjøre EM var å få erfaring på det underlaget. Når vi i tillegg får med et EM-gull og -sølv på ferden, må vi si oss veldig godt fornøyd med sesongen, sa Oliver Solberg.

Sønnen til Petter Solberg startet Rally Islas Canarias for første gang. At han likevel plasserte seg foran europamester Aleksej Lukjanuk og en erfaren fører som Andreas Mikkelsen, er svært oppsiktsvekkende i hans fjerde rene asfaltløp noensinne.

Værforholdene var varierende, og regn første dag bidro sterkt til at Solberg tapte halvannet minutt til teten. På det verste lå 19-åringen på 13.-plass, men svært god kjøring siste dag sørget for at avstanden til teten krympet kraftig.

– Forholdene var enkelte ganger helt umulige, og vi slet skikkelig med å treffe på dekkvalgene første dag. Men lørdag traff vi bedre, og vi var nest raskeste bil gjennom siste dag. Før siste fartsprøve visste vi at det gikk veien, og selv om det var svært glatt, nøt jeg å kjøre den prøven. Året sportslig sett har vært helt fantastisk for min del. Spesielt er jeg veldig takknemlig for all erfaring jeg har fått på asfalt. Vi vil få bruk for det i fortsettelsen, slo Oliver Solberg fast.

Franskmannen Adrien Fourmaux vant løpet, 25 sekunder foran landsmannen Yoann Bonato. Oliver Solberg ble firer, slått med 1.17,4 minutt. Rally Ungarn-vinner Mikkelsen ble nummer seks og europamester Lukjanuk nummer sju.