Oliver Solberg tok sesongens første seier

16-årige Oliver Solberg smadret konkurrentene i finalen da han tok sesongens første seier under RallyX Nordic-runden i Arvika, Sverige søndag.

Sønnen til tredobbelt verdensmester Petter Solberg måtte kjempe hardt og til dels i motbør gjennom tre kvalifiseringsomganger før det løsnet med seier i semifinalen og til slutt i finalen. I sin fars tidligere VM-bil endte Oliver Solberg fire sekunder foran nærmeste rival. Det er for utklassing å regne i supercarklassen i rallycross.

Seieren kom på dagen ett år etter at han ble tidenes yngste supercarvinner i rallycross på samme bane. Unge Solberg viste fram hele sitt spekter av talent, fart, mot og modenhet bak rattet i Arvika. I tredje (siste) kvalifiseringsomgang satte 16-åringen bestetid, men juryen valgte å straffe ham med 3 tilleggssekunder på grunn av det de mente var en ureglementert påkjørsel bakfra mot tittelrival Thomas Bryntesson.

– For en fantastisk følelse å gjenta seieren fra i fjor, men denne gangen på tørt føre. Kvalifiseringsomgangene var vanskelige, og jeg ble hardt straffet i hvert heat for dårlig startposisjon og hard kamp gjennom første sving hele tiden. Tredje omgang gikk bedre, men dessverre sørget tidsstraffen for at vi tapte noen plasseringer likevel. Men jeg beholdt selvtilliten, visste at farten var der, og jeg måtte bare være tålmodig og vente på å ta ut alt på rett tidspunkt, sa Oliver Solberg.

– I semifinalen fikk jeg første mulighet, og jeg fikk til en veldig bra jokerrunde, som sørget for at jeg vant og fikk starte i første linje i finalen. Der gikk jeg hardt ut og var i flere artige dueller med Bryntesson. Da vi omsider hadde gjort opp, følte jeg kontroll, og jeg greide sakte, men sikkert å utvide ledelsen.

– At det er nøyaktig ett år siden min første seier, gjør denne seieren enda mer spesiell. Jeg er utrolig takknemlig overfor teamet mitt; det ble mye jobb, men vi fikk betalt til slutt. Tusen takk til (hovedsponsor) Circle K og alle våre sponsorer, familien min, venner, kjente, fansen og arrangøren for et fantastisk arrangement, sa Oliver Solberg.

Seieren var hans tredje i karrieren i supercarklassen. Han vant også sesongfinalen i Strängnes på sin egen 16-årsdag i september i fjor.

St. hanshelgen (23. og 24. juni) er det duket for rallycrossfest i Grenland (Skien) i neste RallyX Nordic-runde.

Finaleresultater:
1) Oliver Solberg, Sverige 3.46,955
2) Lukas Walfridson, Sverige 0.03,970 min. bak
3) Philip Gehrman, Sverige 0.06,849
4) Thomas Bryntesson, Norge 0.15,839
5) Peter Hedström, Sverige brøt
6) Oliver Eriksson, Sverige diskvalifisert

RallyX Nordic sammenlagt:
1) Bryntesson 54
2) Solberg 45
3) Hedström 45
4) Walfridson 43
5) Eriksson 36
6) Gehrman 36
7) Mats Öhman, Sverige 29
8) Ola Frøshaug, Norge 27
9) Daniel Thorén, Sverige 20
10) Andreas Carlsson, Sverige 20

RallyX Nordic 2018:
6. mai: Höljes, Sverige (4.-plass)
3. juni: Arvika, Sverige (seier)
24. juni: Grenland, Norge
12. august: Nysum, Danmark
26. august: Kouvola, Finland
7. oktober: Tierp, Sverige