Olsen og Lindland med i toppen

roar_dennis_2
Roar Lindland kjørte inn til en sterk niendeplass i dagens løp i Porsche Supercup på Hungaroring i Ungarn. I tillegg kjørte Porsches juniorfører Dennis Olsen inn til en sjetteplass, og gjorde det til en stor norsk dag i Budapest.

Roar Lindland har i år hatt en fantastisk start på sesongen i den franske Porsche Cup’en, men det har vært mye «stang-ut» i Supercupen. Men denne helgen stemte det meste for 38-åringen fra Lyngdal. I kvalifiseringen var Lindland nummer tretten, men han hadde en svært god start og plukket flere plasseringer.

I de første rundene var han sterkt presset av Zaid Ashkanani, som tidligere har vunnet Porsche Cup Middle East, men føreren fra Kuwait han ikke med på de siste rundene. I stedet presset Lindland førerne foran seg, og nordmannen endte også opp med den sjuende beste rundetiden, og faktisk raskere enn Matteo Cairoli, som kjemper helt i toppen av mesterskapet.

– Det var utrolig deilig med en slik helg. Mitt team MRS GT Racing ga meg en veldig bra bil, og jeg er svært fornøyd med egen innsats. Det er svært vanskelig å foreta forbikjøringer med disse bilene, men jeg presset de foran meg på hver eneste runde, forklarer Roar Lindland.

Som teamkamerat denne helgen hadde Lindland sin landsmann Dennis Olsen. Olsen er en av fire Porsche Juniorer, og kjører vanligvis den tyske Porsche Cup’en. Men denne helgen erstattet han Christian Engelhart, som var opptatt med kjøring i det tyske GT-mesterskapet.

– Det var nyttig å ha Dennis som teamkamerat. Vi kommuniserer veldig bra, og det er morsomt at resultatet ble så bra som det ble. Det viser at Norge også hevder seg godt i internasjonal racing, og ikke bare i rally og rallycross.

Det er imidlertid ikke bare Roar selv som skal ha æren for et så godt resultat.

– Jeg har så mange gode støttespillere og samarbeidspartnere i Norge som jeg må takke etter en dag som denne. Det er også moro for Porsche Norge, som nå satser mer på motorsport, at både Dennis og jeg gjør det såpass bra.

Sven Müller vant søndagens løp på Hungaroring. Det neste løpet for Roar Lindland går på Hockenheim i Tyskland allerede til helgen.

– Jeg har aldri kjørt løp på Hockenheim før, og det er en bane mange av konkurrentene har svært god erfaring fra. Så jeg forventer ikke en ny topp-10-plassering, men vi får se. Alt er mulig, avslutter Roar Lindland.

Løpet fra Hockenheim går søndag klokken 11.30, og det kan sees direkte på Eurosport, Viasat Motor og Viaplay i Norge.