GNIST

Gnist er tilgjengelig på mobiltelefon, nettbrett, pc/mac, samt app. App’en på mobiltelefon er tilpasset både for iPhone og Android.

Alle personlige lisenser ligger i Gnist  (Alle vognlisenser sendes i posten).

Alle fakturaer kommer i Gnist, men man får også tilsendt faktura enten som e-faktura evt. på mail. Dersom du er ny, vil du også få tilsendt en e-post med invitasjon til å opprette bruker i Gnist.
I Gnist vil man kunne se lisensen sin når den er betalt. Man kan også skrive ut lisensene om man ønsker det.

I vårt lisensregister ser vi at det mangler en god del e-post adresser (eller det er registrert feil e-post). Så har du ikke mottatt noe faktura for førerlisens i løpet av januar måned, send din e-post adresse til info@bilsport.no
Husk å oppgi navn og ditt lisens nummer!

Det er også en del som har flere utøvere på samme e-post adresse. Dere må sende oss en mail med informasjon på navn og lisensnr. så får vi koblet dere sammen. Send det inn til  info@bilsport.no 

I den nyeste versjonen av Gnist finner du lisensoversikten i ikonet «Lisens» i menyvalget/fanen «Hjem». Alternativt finner du den under Medlemskap (se forklaring lenger ned på siden).
Inne på den enkelte lisens finner du mulighet for å laste ned PDF for lokal utskrift. Alle lisenser må være betalt før de er godkjente og synlig i Gnist, eller at vi skal sende ut pr. post.

Ved fornyelse eller ny vognlisens må årskontroll og søknadskjema sendes som før på e-post. Etter betaling vil vognlisensen bli sendt ut pr. post med unntak av Bilcross som sendes med en gang den er behandlet da disse har QR-kode.

_____________

OBS! Man må endre forfallsdato på fakturaen før den godkjennes dersom man ønsker å betale med en gang. Hvis ikke blir den betalt på forfallsdatoen som står på fakturaen.

Når vognlisensen er registrert betalt, sendes den pr. post. For vognlisens bilcross: se informasjon lenger ned.

Når førerlisensen er registrert betalt, kan du laste den opp i Gnist.

_____________

Her er litt informasjon for å få opp sin lisens i Gnist.

Hvordan finne førerlisensen i Gnist appen:

1) Last ned appen «Gnist» i App Store eller Play butikk

2) Opprett konto og logg inn.  Under fanen «Hjem» vil man få 2 ikoner (bokser), ett for medlemskap og ett for lisens. Faktura ligger under menyvalget «Faktura».

3) Alternativt kan man trykke på de 3 strekene øverst i venstre hjørne og gå inn i menyvalget «Medlemskap». Da får man opp alle sine medlemskap hos organisasjoner som bruker StyreWeb.

4) Medlemmet velger så sitt medlemskap under «Norges Bilsportforbund» ved å klikke på navnet sitt under riktig organisasjon, og vil da få oversikt over tidligere og nåværende lisenser.

5) Ved å trykke på forstørrelsesglasset ved siden av en aktiv lisens, vil man få muligheten til å laste ned ferdig utfylt lisens.

6) For å skrive ut en lisens, trykk på linken «Last ned for lokal utskrift» og skriv ut.

eller…

Hvordan finne førerlisensen i Gnist via PC: 

gnist.styreweb.com.

Samme som over, men her kommer menyvalget «Medlemskap» automatisk opp i margen til venstre (de 3 strekene finnes ikke)

Brukerveiledning Gnist App

_____________

Bilcross vognlisenser

Kontroll av vognlisenser for Bilcross

Bilcross vognlisenser er ikke forhåndsbetalt men blir sendt ut i posten med en gang de er behandlet av NBF. Faktura kommer i Gnist.
Arrangøren må sjekke QR-koden for å se om denne er betalt, alternativt må lisensen inneholde gyldig kvittering (se hva som er godkjent kvittering nedenfor).

Husk at fakturaen også er sendt på e-post eller om du har avtale med din bank om e-faktura eller vipps betaling så vil den ligge der.

NB! Om du har e-faktura eller vipps er det viktig at du endrer betalingsdatoen til dagen du betaler (den må være før du kjører løp). Det er generelt meget viktig at du betaler riktig faktura med riktig info (kid nr må være med) da dette blir direkte linket til den spesifikke lisensen.

Denne vognlisensen kan kontrolleres med en helt vanlig gratis QR kodeleser som man finner i App-store eller Play butikk på din Smart-telefon. Man kan også bruke vanlig kamera på nyere mobiltelfoner.

Gyldig Kvittering:

På linjen kvitteringstrykk godkjennes 3 typer kvitteringer:

  1. Oblat fra nettbank
  2. Stempel fra postkontor eller post i butikk
  3. Stempel fra bank

Løse kvitteringer godkjennes ikke.

Betalingskontroll:

Om du har betalt med nettbank, e-faktura eller vipps i god tid før løpet så vil QR koden på lisensen vise tydelig «Grønn» gyldig lisens.

Dersom du derimot har betalt for sent til at overføringene er registrert av bankene vil QR koden lese «Rødt» og det er viktig at du har en av de 3 gyldige kvitteringene på vognlisensen.

 

Her kan du finne informasjonen som en PDF som kan være enklere å skrive ut om du trenger det:

Info rundt kontroll av vognlisenser for Bilcross

 

Vi vil oppdatere fortløpende med relevant informasjon og/eller problemstillinger som dukker opp fra dere brukere.