GNIST

Vi har nå gått over til nytt system for lisens register som er levert av StyreWeb og din personlige lisens vil ligge på app´en GNIST.

 

Gnist er tilgjengelig på mobiltelefon, nettbrett og pc/mac, og app´en på mobiltelefon er tilpasset både for iPhone og Android.

 

Man vil først få tilsendt lisens faktura på mail. Så vil man få tilsendt en e-post med invitasjon til å opprette bruker i Gnist.
I Gnist vil man kunne se lisensen din når den er betalt. Man kan også skrive ut lisensene hvis dere ønsker det.

I vårt nye lisens register ser vi at det mangler en god del e-post adresser (eller det er registrert feil e-post). Så har du ikke mottatt noe faktura for førerlisens ennå, send din e-post adresse til info@bilsport.no

Husk å oppgi navn og ditt lisens nummer!

Det er også en del som har flere utøvere på samme e-post adresse. Dere må sende oss en mail med informasjon på navn og lisensnr. så får vi koblet dere sammen. Send det inn til  info@bilsport.no 

I Gnist finner du lisensoversikten under menyen Medlemskap. Inne på den enkelte lisens finner du mulighet for å laste ned PDF for lokal utskrift eller om du ikke har tilgang til skriver en knapp for å bestille lisensbrevet tilsendt på vanlig post. Alle lisenser må være betalt før de er godkjente og synlig i Gnist, eller at vi skal sende ut pr.post

Ved fornyelse, eller ny vognlisens må årskontroll og søknadskjema sendes inn som før over e-post. Etter betaling vil vognlisensen bli sendt ut pr.post.

_____________

Alle får faktura på fører- og vognlisens på e-post, med unntak av de som har e-faktura. De må sjekke egen nettbank.

OBS! Man må endre forfallsdato på fakturaen før den godkjennes dersom man ønsker å betale med en gang. Hvis ikke blir den betalt på forfallsdatoen som står på fakturaen.

Når vognlisensen er registrert betalt, sendes den pr. post

Når førerlisensen er registrert betalt, kan du laste den opp i Gnist (du får en e-post med invitasjon til Gnist når lisensen er betalt).

_____________

Her er litt informasjon angående å få opp sin lisens i Gnist.

Hvordan finne førerlisensen i Gnist appen:

1) Man må man logge inn via gnist.styreweb.com.

2) Når man har logget inn, vil man få en meny til venstre (trykk på de 3 strekene øverst i venstre hjørnet) når du har logget inn, og der finnes et menyvalg som heter «Medlemskap».

3) Ved å trykke på «Medlemskap» får man opp alle sine medlemskap hos organisasjoner som bruker StyreWeb.

4) Medlemmet velger så sitt medlemskap under «Norges Bilsportforbund» ved å klikke på navnet sitt under riktig organisasjon, og vil få oversikt over tidligere og nåværende lisenser.

5) Ved å trykke på forstørrelsesglasset ved siden av en aktiv lisens, vil man få muligheten til å laste ned ferdig utfylt lisens.

6) For å printe ut en lisens, trykk på linken «Last ned for lokal utskrift» og print ut.

….eller

Hvordan finne førerlisensen i Gnist via PC: 

gnist.styreweb.com.

Samme som over, men her kommer menyvalget «Medlemskap» automatisk opp i margen til venstre (de 3 strekene finnes ikke)

Brukerveiledning Gnist App

_____________

Bilcross vognlisenser

(som tidligere år fra 11.04.2019)

Fra og med 11.04.2019 vil vognlisensene bli sendt til dere i posten etter at Årskontroll er sendt inn. Under følger informasjon førere, arrangører og funskjonærer må sette seg inn i:

Kontroll av vognlisenser for Bilcross

Alle lisenser som er kjørt ut før den 11. april.2019 er forhåndsbetalt. De ser slik ut:

https://bilsport.no/wp-content/uploads/2019/04/Lisens-f%C3%B8r-11042019-1024x724.jpg

For alle lisenser som er skrevet ut etter den 11.april.2019 må det utføres betalingskontroll hos arrangøren. Denne vognlisensen kjennetegnes med en QR kode nede i Høyre hjørne:

https://bilsport.no/wp-content/uploads/2019/04/Lisens-etter-11042019-1024x720.jpg

Denne lisensen kommer sammen med en papirversjon av fakturen.

Husk at fakturaen også er sendt på E-post eller om du har avtale med din bank om e-faktura eller vipps betaling så vil den ligge der.

NB!Om du har e-faktura eller vipps er det viktig at du endrer betalingsdatoen til dagen du betaler (den må være før du kjører løp). Det er generelt meget viktig at du betaler riktig faktura med riktig info (kid nr må være med) da dette blir direkte linket til den spesifikke lisensen.

Denne vognlisensen kan kontrolleres med en helt vanlig gratis QR kodeleser som man finner i App-store eller Google play på din Smart-telefon.

Gyldig Kvittering:

På linjen kvitteringstrykk godkjennes 3 typer kvitteringer:

  1. Oblat fra nettbank
  2. Stempel fra postkontor eller post i butikk
  3. Stempel fra bank

Løse kvitteringer godkjennes ikke.

Betalingskontroll:

https://bilsport.no/wp-content/uploads/2019/04/QR-gykdig-582x1024.jpg

Om du har betalt med nettbank, e-faktura eller vipps i god tid før løpet så vil QR koden på lisensen vise tydelig «Grønn» gyldig lisens.

Dersom du derimot har betalt for sent til at overføringene er registrert av bankene vil QR koden lese «Rødt» og det er viktig at du har en av de 3 gyldige kvitteringene på vognlisensen.

Her kan du finne informasjonen som en PDF som kan være enklere å skrive ut om du trenger det:

Info rundt kontroll av vognlisenser for Bilcross

 

Vi vil oppdatere fortløpende med relevant informasjon og/eller problemstillinger som dukker opp fra dere brukere.