Team Norway 2023

Team Norway, Norges raskeste landslag, består av 33 førere fordelt på et elitelandslag, satsingslandslag og juniorlandslag.

Elitelandslaget 2023:

På elitelandslaget har vi samlet noen av Norges beste og mest kjente bilsportutøvere. Elitelandslaget er primært for utøvere som lever av bilsport, og som hevder seg i det internasjonale toppsjiktet i sin gren. Dette er utøvere som allerede har et profesjonelt apparat rundt seg, og som derfor ikke får tettest oppfølging av NBF Talentutvikling.

Andreas Mikkelsen, rally:

Andreas Mikkelsen vant i 2021 både WRC2 og Rally-EM, og kjempet også helt i toppen av WRC2 i 2022. Han har tre ganger blitt nummer tre sammenlagt i Rally-VM. Han har vunnet tre VM-runder og har også vunnet IRC-mesterskapet sammenlagt. Han har blitt kåret til Årets Bilsportutøver i Norge to ganger, han har mottatt Greta Molanders Fond, Eugen Prisen, motorpressens pris og er innehaver av Gullrattet for de mestvinnende bilsportutøverne i Norge. Hans kartleser er Torstein Eriksen.

Mads Østberg, rally:

Mads Østberg vant WRC2 i 2020, og har vunnet en VM-runde i rally. I 2022 ble han ungarsk mester i rally. To ganger har han blitt nummer fire sammenlagt i Rally VM, og han har også vunnet flere Norgesmesterskap. Østberg har blitt kåret til Årets Bilsportutøver i Norge, og han er innehaver av Gullrattet, for de mestvinnende bilsportutøverne i Norge.

Ole Christian Veiby, rallycross:

Ole Christian Veiby kjører både rally og rallycross, men satser nå primært på rallycross hvor han deltare i VM med de nye elektriske bilene. Ole Christian har tidligere blitt nummer to sammenlagt i Junior VM i rally, og har flere NM-titler. Han har mottatt Greta Molanders Fond og er innehaver av Gullrattet, for de mestvinnende bilsportutøverne i Norge.

Andreas Bakkerud, rallycross:

Andreas Bakkerud kjører Nitro Rallycross, som arrangerer sine fleste løp i USA. Han ble i 2021 Europamester i rallycross.  I 2019 ble han nummer to i VM i rallycross med like mange poeng som vinneren. Han er tidligere Europamester i Super 1600 og har blitt kåret til Årets Bilsportutøver i Norge. Andreas har vunnet Bilsporttalentet, mottatt Eugen Prisen, motorpressens pris og er innehaver av Gullrattet, for de mestvinnende bilsportutøverne i Norge.

Fredric Aasbø, drifting:

Fredric Aasbø har vunnet Formula Drift, verdens mest prestisjefylte driftingmesterskapet, tre ganger. Fredric har tidligere blitt uoffisiell verdensmester i drifting. For den prestasjonen ble han kåret til Årets Bilsportutøver i 2015.

Dennis Olsen, racing:

Dennis Olsen er fabrikkfører for Porsche, og ble i 2022 første nordmann i DTM, hvor han også vant et løp. Han vant i 2019 Intercontinental GT Challenge. Dennis kjempet helt i verdenstoppen i gokart, ble nummer to i det europeiske Formel Renault 2,0-mesterskapet, vant tyske Porsche Carrera Cup og har en andreplass sammenlagt fra Porsche Supercup. Han har blitt kåret til Årets Bilsportutøver i Norge, har blitt kåret til Årets Bilsporttalent og mottatt Eugen Prisen, motorpressens pris. Dennis er også innehaver av Gullrattet, for de mestvinnende bilsportutøverne i Norge.

Christian Krognes, racing:

Christian Krognes representerer BMW i internasjonal langdistanseracing. Christian har på en imponerende måte gått gradene i internasjonal racing uten å betale, og har vunnet det tyske NLS-mesterskapet sammenlagt. Han har også satt flere banerekorder på verdens lengste racerbane, Nürburgring Nordschleife, og i 2018 vant han 24-timersløpet på Spa sammen med teamkameratene Philipp Eng og Tom Blomqvist. For den prestasjonen ble han kåret til Årets Bilsportutøver i Norge.

Martinius Stenshorne, racing:

Martinius Stenshorne kjører i 2022 Formula Regional, etter en sesong i Formel 4 i 2022. Martinius har i flere år tilhørt verdenstoppen i gokart, og går nå gradene på vei mot Formel 1. I 2021 vant han konkurransen Bilsporttalentet.

Dennis Hauger, racing:

Dennis Hauger kjører Formel 2. Han vant i 2021 FIA Formel 3-mesterskapet sammenlagt. Han er juniorfører for Formel 1-teamet til Red Bull. I 2019 ble han italiensk mester i Formel 4, og nummer to i det tyske Formel 4-mesterskapet. Han blir regnet som et av de mest spennende formelbiltalentene i verden, og kjempet tidligere i verdenstoppen i gokart.

Tommy Østgaard, simracing:

Tommy Østgaard er en av verdens beste i simracing, og representer det norske teamet Heroic. Han har vunnet noen av verdens største simracingløp.

Torstein Eriksen, rally:

Torstein Eriksen er kartleser til Andreas Mikkelsen, og ble beste kartleser i WRC2 i 2021. Eriksen er også kartleser for både Ole Christian Veiby og Frank Tore Larsen.

Marius Nakken, racing:

Marius Nakken kjører GT World Challenge Europe i en Porsche 911 GT3. Han har også kjørt en rekke sesonger i Porsche Supercup, Danish Thunder Car Championship, Seven Racing og gokart.

Julie Nataas, dragracing: 

Julie Nataas kjemper helt i toppen i amerikansk dragracing i klassen NHRA Top Alcohol Dragster. Hun bor og kjører i USA.

Marcus Påverud, racing: 

Marcus Påverud kjører GT World Challenge Europe i en Lamborghini Huracan GT3. I 2021 ble han nummer to i ProAm-klassen i International GT Open. Påverud har kjørt en rekke racingklasser og gokart.

Satsingslandslaget 2023:

På satsingslandslaget finner vi en seks utøvere under 25 år som styringsgruppen i NBF Talentutvikling mener har størst sjanse til å ende opp som profesjonelle bilsportutøvere med stor internasjonal suksess. Utøverne på satsingslandslaget får tett oppfølging av NBF Talentutvikling.

Emil Heyerdahl, racing:

Emil Heyerdahl kjører en Aston Martin GT4 i internasjonal racing. I 2021 TCR-klassen i 24H Series. I 2018 vant han konkurransen Bilsporttalentet.

Marcus Ahlmann Sæter, gokart:

Marcus tilhører verdenstoppen i gokart. Marcus ble i 2021 nummer seks i VM i gokart i klassen OKJ. Nesten hver helg kjører han løp internasjonalt mot de beste i verden.

Sivert Svardal, rallycross:

Sivert kjører EM i Supercars med en VW Polo. I 2019 vant han konkurransen Bilsporttalentet.

Marius Solberg Hansen: 

Marius Solberg Hansen kjører en Audi i TCR-klassen i Skandinavia. Han tok i 2021 NM-gull i både rallycross og racing, og tok sølv i bakkeløp. I 2021 var han også en av finalistene i Bilsporttalentet, og vant Petter Solberg Stipend.

Andrine Rafoss:

Andrine Rafoss har kjørt både gokart, racing og rallycross, men satser nå primært på rallycross. Han har vært finalist i Bilsporttalentet flere ganger, og vant i 2022 Petter Solberg Stipend.

Karl Peder Nordstrand:

Karl Peder har erfaring fra crosskart og esport, og satser nå på rally. Han skal kjøre en Skoda Fabia R5 i Latvia, og tilhører EVEN Management. I 2022 var han også en av finalistene i Bilsporttalentet.

Tobias Spangen:

Tobias vant Bilsporttalentet i 2022, og satser i år på Junior Rallycross i Norge.

 

Juniorlandslaget 2023:

For unge talenter inntil 23 år med gode resultater og høye ambisjoner.

1: Philip Svendsen, gokart.
2: Benjamin Fuglesang, racing.
3: Oskar Biksrud, esport og racing.
4: Christer Otterstrøm, racing.
5: Felix Heiberg, racing.
6: Isabell Rustad, racing.
7: Hedda Hosås, terrengrally.
8: Elina Rolfsen, gokart.
9: Jens Hvaal, rallycross.
10: Petter Sevæs Waskaas, rally
11: Emil Gjerdrum, racing.
12: Marius Barry Berg, gokart.