Team Norway 2019

Elitelandslaget 2019:

På elitelandslaget har vi samlet noen av Norges beste og mest kjente bilsportutøvere. Elitelandslaget er primært for profesjonelle utøvere som lever av bilsport, og som hevder seg i det internasjonale toppsjiktet i sin gren. Dette er utøvere som allerede har et profesjonelt apparat rundt seg, og som derfor ikke er de som får tettest oppfølging av NBF Talentutvikling.

Andreas Mikkelsen, rally: 

Andreas Mikkelsen er fabrikkfører for Hyundai i Rally-VM, og har tre ganger blitt nummer tre sammenlagt i Rally-VM. Han har vunnet tre VM-runder og har også vunnet IRC-mesterskapet sammenlagt. Han har blitt kåret til Årets Bilsportutøver i Norge to ganger, han har mottatt Greta Molanders Fond, Eugen Prisen, motorpressens pris og er innehaver av Gullrattet for de mestvinnende bilsportutøverne i Norge. Hans kartleser er Anders Jæger.

Mads Østberg, rally: 

Mads Østberg er fabrikkfører for Citroën i WRC2, og har vunnet en VM-runde i rally. To ganger har han blitt nummer fire sammenlagt i Rally VM, og han har også vunnet flere Norgesmesterskap. Østberg har blitt kåret til Årets Bilsportutøver i Norge, og han er innehaver av Gullrattet, for de mestvinnende bilsportutøverne i Norge.

Ole Christian Veiby, rally: 

Ole Christian Veiby kjører WRC2 for Volkswagen, og har tidligere erfaring fra crosskart, racing og rallycross. Ole Christian har tidligere blitt nummer to sammenlagt i Junior VM i rally, og har flere NM-titler. Han har mottatt Greta Molanders Fond og er innehaver av Gullrattet, for de mestvinnende bilsportutøverne i Norge.

Andreas Bakkerud, rallycross:

Andreas Bakkerud har de siste årene kjørt VM i rallycross, og ble i 2016 og 2018 nummer tre sammenlagt. Han er tidligere Europamester i Super 1600 og har blitt kåret til Årets Bilsportutøver i Norge. Andreas har vunnet Bilsporttalentet, mottatt Eugen Prisen, motorpressens pris og er innehaver av Gullrattet, for de mestvinnende bilsportutøverne i Norge.

Fredric Aasbø, drifting:

Fredric Aasbø kjører det amerikanske driftingmesterskapet Formula D, og andre store driftingløp rundt omkring i verden for Toyota. Fredric har tidligere vunnet Formula D sammenlagt, og er også uoffisiell verdensmester i drifting. For den prestasjonen ble han kåret til Årets Bilsportutøver i 2015.

Dennis Olsen, racing:

Dennis Olsen er fabrikkfører for Porsche, og skal i 2019 kjøre blant annet 24-timersløpet på Le Mans, 24-timersløpet på Daytona, Intercontinental GT Challenge og Blancpain GT Series Endurance Cup. Nesten hver helg året rundt kjører Dennis racing for Porsche i forskjellige racingmesterskap over hele verden. Dennis kjempet helt i verdenstoppen i gokart, ble nummer to i det europeiske Formel Renault 2,0-mesterskapet, vant tyske Porsche Carrera Cup og har en andreplass sammenlagt fra Porsche Supercup. Han har blitt kåret til Årets Bilsportutøver i Norge, har blitt kåret til Årets Bilsporttalent og mottatt Eugen Prisen, motorpressens pris. Dennis er også innehaver av Gullrattet, for de mestvinnende bilsportutøverne i Norge.

Christian Krognes, racing:

Christian Krognes representerer BMW i Intercontinental GT Challenge og 24-timersløpet på Nürburgring. Christian har på en imponerende måte gått gradene i internasjonal racing uten å betale, og har vunnet det tyske VLN-mesterskapet sammenlagt. Han har også satt flere banerekorder på verdens lengste racerbane, Nürburgring Nordschleife, og i 2018 vant han 24-timersløpet på Spa sammen med teamkameratene Philipp Eng og Tom Blomqvist. For den prestasjonen ble han kåret til Årets Bilsportutøver i Norge.

Mads Siljehaug, racing:

Mads Siljehaug er fabrikkfører for Reiter Engineering i internasjonal GT4-racing. Mads gjorde det sterkt i nasjonal racing før han i 2016 vant talentkonkurransen Bilsporttalentet i Norge. I 2017 vant han konkurransen Reiter Young Stars, og fikk en gratis sesong i Blancpain GT Series Endurance Cup i premie.

Satsingslandslaget 2019:

På «satsingslandslaget» finner man en håndfull utøvere under 25 år som styringsgruppen i NBF Talentutvikling mener har størst sjanse til å ende opp som profesjonelle bilsportutøvere med stor internasjonal suksess. Utøverne på «satsingslandslaget» får tett oppfølging av vår landslagstrener og fagkompetansen til styringsgruppen. Landslagstreneren jobber med utøverne både hjemme i Norge og ute på løp, slik at utøverne får den beste oppfølgingen både fysisk og mentalt. Sportssjef og styringsgruppen i NBF Talentutvikling jobber også tett med utøverne for å gi de karriereråd og andre tips for å hevde seg best mulig.

Dennis Hauger, racing:

Dennis Hauger (17.03.03) skal i 2019 kjøre det tyske og italienske mesterskapet i Formel 4, og er en offisiell juniorfører for Formel 1-teamet til Red Bull. I 2018 ble han nummer fire sammenlagt i det britiske Formel 4-mesterskapet. Hauger var tidligere blant verdens beste gokartførere, og har blitt omtalt som det største norske Formel 1-håpet noensinne.

Martinius Stenshorne, gokart:

Martinius Stenshorne (02.02.06) er fabrikkfører for Parolin i gokart. Martinius vant i 2018 både det italienske og WSK-mesterskapet i gokartklassen Mini. Martinius kjemper blant verdens beste gokartførere og er et av de mest spennende talentene i Norge.

Emil Heyerdahl, racing:

Emil Heyerdahl (19.07.02) kjører Porsche Carrera Cup Scandinavia. I 2018 vant han Formula STCC og ble også kåret til Bilsporttalentet i Norge.

Marcus Påverud, racing:

Marcus Påverud (16.07.00) kjører det europeiske Formel 4-mesterkskapet for Leipert Motorsport med en Mercedes, i tillegg til diverse langdistanseløp med en Lamborghini Super Trofeo. I januar 2019 vant han klassen sin i 24-timersløpet i Dubai. Marcus har tidligere kjempet i toppen av både norsk og dansk racing.

Marius Nakken, racing: 

Marius Nakken (02.12.93) kjører Porsche i internasjonal racing. Etter stor suksess i gokart, norsk og dansk racing gikk han videre til Porsche Carrera Cup Deutschland hvor han tok sin første pallplassering i 2018.

Jacob Lyseng, rally:

Jacob Lyseng (15.09.01) kjører rally med en Renault Clio i Norge, og har internasjonale ambisjoner. Han har tidligere gjort stor suksess i crosskart og ungdomsrally. Jacob har vært en del av Team Norway – Junior Team i flere år, og har i 2019 rykket opp til Team Norway.

Thomas Bryntesson, rallycross:

Thomas Bryntesson (16.02.96) kjører Europamesterskapet i rallycross med en VW Polo. I 2017 ble han nummer to i EM og vant Rally X Nordic. Vinteren 2019 var han usikker på om det ble kjøring, men på våren klarte han å stable på beina nok en satsing med Supercar i rallycross.

Team Norway – Junior Team 2019:

For unge talenter under 22 år med gode resultater og høye ambisjoner. Maks 15 førere.

• Edward Sander Woldseth, racing (18)
• Ole Henry Steinsholt, rallycross (17)
• Sivert Svardal, rallycross (18)
• Guro Majormoen, rallycross (18)
• Sondre Evjen, rallycross (21)
• Marius Bermingrud, rallycross (20)
• Ola Nore, rally (18)
• Håkon Sveen Frøslid, rally (21)
• Stian Lie, gokart (15)
• Phillip Sebastian Ruud, gokart (12)
• Mina Pedersen, gokart (15)