Team Norway 2021

Team Norway, Norges raskeste landslag, består av tretti førere fordelt på et elitelandslag, satsingslandslag og juniorlandslag.

Elitelandslaget 2021:

På elitelandslaget har vi samlet noen av Norges beste og mest kjente bilsportutøvere. Elitelandslaget er primært for profesjonelle utøvere som lever av bilsport, og som hevder seg i det internasjonale toppsjiktet i sin gren. Dette er utøvere som allerede har et profesjonelt apparat rundt seg, og som derfor ikke er de som får tettest oppfølging av NBF Talentutvikling.

Andreas Mikkelsen, rally:

Andreas Mikkelsen ble i 2019 nummer fire i Rally-VM, og har tre ganger blitt nummer tre sammenlagt. Han har vunnet tre VM-runder og har også vunnet IRC-mesterskapet sammenlagt. Han har blitt kåret til Årets Bilsportutøver i Norge to ganger, han har mottatt Greta Molanders Fond, Eugen Prisen, motorpressens pris og er innehaver av Gullrattet for de mestvinnende bilsportutøverne i Norge. Hans kartleser er Ola Fløene.

Mads Østberg, rally:

Mads Østberg vant WRC2 i 2020, og har vunnet en VM-runde i rally. To ganger har han blitt nummer fire sammenlagt i Rally VM, og han har også vunnet flere Norgesmesterskap. Østberg har blitt kåret til Årets Bilsportutøver i Norge, og han er innehaver av Gullrattet, for de mestvinnende bilsportutøverne i Norge.

Ole Christian Veiby, rally:

Ole Christian Veiby kjører WRC2 for Hyundai, og har tidligere erfaring fra crosskart, racing og rallycross. Ole Christian har tidligere blitt nummer to sammenlagt i Junior VM i rally, og har flere NM-titler. Han har mottatt Greta Molanders Fond og er innehaver av Gullrattet, for de mestvinnende bilsportutøverne i Norge.

Andreas Bakkerud, rallycross:

Andreas Bakkerud ble i 2019 nummer to i VM i rallycross med like mange poeng som vinneren. Han er tidligere Europamester i Super 1600 og har blitt kåret til Årets Bilsportutøver i Norge. Andreas har vunnet Bilsporttalentet, mottatt Eugen Prisen, motorpressens pris og er innehaver av Gullrattet, for de mestvinnende bilsportutøverne i Norge.

Fredric Aasbø, drifting:

Fredric Aasbø kjører det amerikanske driftingmesterskapet Formula D, og andre store driftingløp rundt omkring i verden for Toyota. Fredric har tidligere vunnet Formula D sammenlagt, og er også uoffisiell verdensmester i drifting. For den prestasjonen ble han kåret til Årets Bilsportutøver i 2015.

Dennis Olsen, racing:

Dennis Olsen er fabrikkfører for Porsche, vant i 2019 Intercontinental GT Challenge. Dennis kjempet helt i verdenstoppen i gokart, ble nummer to i det europeiske Formel Renault 2,0-mesterskapet, vant tyske Porsche Carrera Cup og har en andreplass sammenlagt fra Porsche Supercup. Han har blitt kåret til Årets Bilsportutøver i Norge, har blitt kåret til Årets Bilsporttalent og mottatt Eugen Prisen, motorpressens pris. Dennis er også innehaver av Gullrattet, for de mestvinnende bilsportutøverne i Norge.

Christian Krognes, racing:

Christian Krognes representerer BMW i internasjonal langdistanseracing. Christian har på en imponerende måte gått gradene i internasjonal racing uten å betale, og har vunnet det tyske VLN-mesterskapet sammenlagt. Han har også satt flere banerekorder på verdens lengste racerbane, Nürburgring Nordschleife, og i 2018 vant han 24-timersløpet på Spa sammen med teamkameratene Philipp Eng og Tom Blomqvist. For den prestasjonen ble han kåret til Årets Bilsportutøver i Norge.

Mads Siljehaug, racing:

Mads Siljehaug er fabrikkfører for Reiter Engineering i internasjonal racing. I 2019 ble han tysk mester i GT4. Mads gjorde det sterkt i nasjonal racing før han i 2016 vant talentkonkurransen Bilsporttalentet i Norge. I 2017 vant han konkurransen Reiter Young Stars, og fikk en gratis sesong i Blancpain GT Series Endurance Cup i premie.

Dennis Hauger, racing:

Dennis Hauger kjører FIA Formel 3, og er juniorfører for Formel 1-teamet til Red Bull. I 2019 ble han italiensk mester i Formel 4, og nummer to i det tyske Formel 4-mesterskapet. Han blir regnet som et av de mest spennende formelbiltalentene i verden, og kjempet tidligere i verdenstoppen i gokart.

Ayla Ågren, racing:

Ayla Ågren kjører det internasjonale mesterskapet W Series, som kun er for kvinner. Målet med dette mesterskapet er å få frem en kvinne til Formel 1. Ayla har tidligere gjort det sterkt i amerikansk formelbilracing.

Tommy Østgaard, simracing:

Tommy Østgaard er en av verdens beste i simracing, og representer Coanda Simsport. I 2020 vant han den offisielle e-sport utgaven av 24-timersløpet på Daytona. Tommy har tidligere kjørt racing i det virkelige liv både i Norge og Storbritannia.

Eyvind Brynildsen, rally:

Eyvind Brynildsen kjører WRC2. Brynildsen har tidligere gjort det sterkt internasjonalt, og har også vunnet NM i den gjeveste klassen.

Torstein Eriksen, rally:

Torstein Eriksen er kartleser til Mads Østberg, og vant i 2020 WRC2 sammenlagt. Han har vært profesjonell kartleser i flere år.

Marius Nakken:

Marius Nakken kjører Porsche Supercup, og ble nummer tolv sammenlagt i 2020. I 2021 har han ambisjoner om å kjempe helt i toppen.

Satsingslandslaget 2021:

På satsingslandslaget finner vi en håndfull utøvere under 25 år som styringsgruppen i NBF Talentutvikling mener har størst sjanse til å ende opp som profesjonelle bilsportutøvere med stor internasjonal suksess. Utøverne på satsingslandslaget får tett oppfølging av NBF Talentutvikling.

Martinius Stenshorne, gokart:

Martinius Stenshorne kjemper helt i verdenstoppen i gokart i klassen OK, den tøffeste gokartklassen i verden.

Emil Heyerdahl, racing:

Emil Heyerdahl ble kåret til Bilsporttalentet i 2018, og kjører en Volskwagen Golf TCR i 24H Series.

Marcus Påverud, racing:

Marcus Påverud har vunnet Pro-Am-klassen i det europeiske GT4-mesterskapet, og kjører nå ADAC GT Masters med en Honda NSX GT3.

Thomas Bryntesson, rallycross:

Thomas Bryntesson kjører Europamesterskapet i rallycross med en VW Polo. I 2019 ble han nummer tre i EM, og han har også vunnet Rally X Nordic tidligere.

Marcus Ahlmann Sæter, gokart:

Marcus satser stort på gokart, og kjører i OKJ-klassen først og fremst i Italia. Nesten hver helg gjennom hele året er Marcus på plass i Italia for å kjøre løp.

Ola Jr. Nore, rally:

Ola blir sett på som et av de mest spennende rallytalentene i Norge, og kjører EM i rally. I 2020 vant han Bilsporttalentet.

Julie Nataas, dragracing:

Julie bor i USA, hvor hun kjører NHRA Top Alcohol Dragster, hvor hun kjemper helt i toppen.

Sivert Svardal, rallycross:

Sivert kjører EM i Supercars med en VW Polo. I 2019 ble han kåret til Årets Bilsporttalent i Norge.

Sindre Setsaas:

Sindre er en av verdens beste i simracing, og viser også et høyt tempo i NLS-mesterskapet på Nürburgring.

Henrik Krogstad:

Henrik vant i 2020 Supercar Lites-klassen i Rally X Nordic, og er en av Norges mest lovende rallycrossførere.

Juniorlandslaget 2021:

For unge talenter under 20 år med gode resultater og høye ambisjoner.

1. Ole Henry Steinsholt, rallycross
2. Herman Ovenstad, gokart
3: Andrine Rafoss, rallycross
4. Karl Peder Nordstrand, crosskart
5. Oskar Biksrud, gokart
6. Dennis Bjerke, gokart
7. Benjamin Fuglesang, gokart
8. Felix Heiberg, gokart
9. Niklas Abrahamsen, gokart
10: Emil Sivesind, rallycross og bakkeløp

11. WILD CARD: Emil Gjerdrum, gokart (FIA Academy Karting Trophy)