Team Norway 2020

Team Norway, Norges raskeste landslag, består av tretti førere fordelt på et elitelandslag, satsingslandslag og juniorlandslag.

Elitelandslaget 2020:

På elitelandslaget har vi samlet noen av Norges beste og mest kjente bilsportutøvere. Elitelandslaget er primært for profesjonelle utøvere som lever av bilsport, og som hevder seg i det internasjonale toppsjiktet i sin gren. Dette er utøvere som allerede har et profesjonelt apparat rundt seg, og som derfor ikke er de som får tettest oppfølging av NBF Talentutvikling.

Andreas Mikkelsen, rally:

Andreas Mikkelsen ble i 2019 nummer fire i Rally-VM, og har tre ganger blitt nummer tre sammenlagt. Han har vunnet tre VM-runder og har også vunnet IRC-mesterskapet sammenlagt. Han har blitt kåret til Årets Bilsportutøver i Norge to ganger, han har mottatt Greta Molanders Fond, Eugen Prisen, motorpressens pris og er innehaver av Gullrattet for de mestvinnende bilsportutøverne i Norge. Hans kartleser er Anders Jæger.

Mads Østberg, rally:

Mads Østberg er fabrikkfører for Citroën i WRC2, og har vunnet en VM-runde i rally. To ganger har han blitt nummer fire sammenlagt i Rally VM, og han har også vunnet flere Norgesmesterskap. Østberg har blitt kåret til Årets Bilsportutøver i Norge, og han er innehaver av Gullrattet, for de mestvinnende bilsportutøverne i Norge.

Ole Christian Veiby, rally:

Ole Christian Veiby kjører WRC2 for Hyundai, og har tidligere erfaring fra crosskart, racing og rallycross. Ole Christian har tidligere blitt nummer to sammenlagt i Junior VM i rally, og har flere NM-titler. Han har mottatt Greta Molanders Fond og er innehaver av Gullrattet, for de mestvinnende bilsportutøverne i Norge.

Andreas Bakkerud, rallycross:

Andreas Bakkerud ble i 2019 nummer to i VM i rallycross med like mange poeng som vinneren. Han er tidligere Europamester i Super 1600 og har blitt kåret til Årets Bilsportutøver i Norge. Andreas har vunnet Bilsporttalentet, mottatt Eugen Prisen, motorpressens pris og er innehaver av Gullrattet, for de mestvinnende bilsportutøverne i Norge.

Fredric Aasbø, drifting:

Fredric Aasbø kjører det amerikanske driftingmesterskapet Formula D, og andre store driftingløp rundt omkring i verden for Toyota. Fredric har tidligere vunnet Formula D sammenlagt, og er også uoffisiell verdensmester i drifting. For den prestasjonen ble han kåret til Årets Bilsportutøver i 2015.

Dennis Olsen, racing:

Dennis Olsen er fabrikkfører for Porsche, vant i 2019 Intercontinental GT Challenge. I 2020 skal han primært kjøre det amerikanske IMSA-mesterskapet + en rekke andre løp for Porsche. Dennis kjempet helt i verdenstoppen i gokart, ble nummer to i det europeiske Formel Renault 2,0-mesterskapet, vant tyske Porsche Carrera Cup og har en andreplass sammenlagt fra Porsche Supercup. Han har blitt kåret til Årets Bilsportutøver i Norge, har blitt kåret til Årets Bilsporttalent og mottatt Eugen Prisen, motorpressens pris. Dennis er også innehaver av Gullrattet, for de mestvinnende bilsportutøverne i Norge.

Christian Krognes, racing:

Christian Krognes representerer BMW i internasjonal langdistanseracing. Christian har på en imponerende måte gått gradene i internasjonal racing uten å betale, og har vunnet det tyske VLN-mesterskapet sammenlagt. Han har også satt flere banerekorder på verdens lengste racerbane, Nürburgring Nordschleife, og i 2018 vant han 24-timersløpet på Spa sammen med teamkameratene Philipp Eng og Tom Blomqvist. For den prestasjonen ble han kåret til Årets Bilsportutøver i Norge.

Mads Siljehaug, racing:

Mads Siljehaug er fabrikkfører for Reiter Engineering i internasjonal GT4-racing. I 2019 ble han tysk mester i GT4. Mads gjorde det sterkt i nasjonal racing før han i 2016 vant talentkonkurransen Bilsporttalentet i Norge. I 2017 vant han konkurransen Reiter Young Stars, og fikk en gratis sesong i Blancpain GT Series Endurance Cup i premie.

Dennis Hauger, racing:

Dennis Hauger kjører FIA Formel 3, og er juniorfører for Formel 1-teamet til Red Bull. I 2019 ble han italiensk mester i Formel 4, og nummer to i det tyske Formel 4-mesterskapet. Han blir regnet som et av de mest spennende formelbiltalentene i verden, og kjempet tidligere i verdenstoppen i gokart.

Ayla Ågren, racing:

Ayla Ågren kjører det internasjonale mesterskapet W Series, som kun er for kvinner. Målet med dette mesterskapet er å få frem en kvinne til Formel 1. Ayla har tidligere gjort det sterkt i amerikansk formelbilracing.

Tommy Østgaard, simracing:

Tommy Østgaard er en av verdens beste i simracing, og representer Coanda Simsport. I 2020 vant han den offisielle e-sport utgaven av 24-timersløpet på Daytona. Tommy har tidligere kjørt racing i det virkelige liv både i Norge og Storbritannia.

Eyvind Brynildsen, rally:

Eyvind Brynildsen kjører EM i rally i den gjeveste klassen, og har som mål om å bli Europamester i 2020. Brynildsen har tidligere gjort det sterkt internasjonalt, og har også vunnet NM i den gjeveste klassen.

Satsingslandslaget 2020:

På satsingslandslaget finner vi en håndfull utøvere under 25 år som styringsgruppen i NBF Talentutvikling mener har størst sjanse til å ende opp som profesjonelle bilsportutøvere med stor internasjonal suksess. Utøverne på satsingslandslaget får tett oppfølging av NBF Talentutvikling.

Martinius Stenshorne, gokart:

Martinius Stenshorne kjemper helt i verdenstoppen i gokart i klassen OKJ, og er også tatt ut til Nico Rosberg Academy. Han blir sett på som et av mest spennende bilsporttalentene fra Norge.

Emil Heyerdahl, racing:

Emil Heyerdahl kjører Porsche Carrera Cup Scandinavia. I 2018 vant han Formula STCC og ble også kåret til Bilsporttalentet i Norge.

Marcus Påverud, racing:

Marcus Påverud vant i fjor Pro-Am-klassen i det europeiske GT4-mesterskapet. Marcus har tidligere kjempet i toppen av både norsk og dansk racing.

Thomas Bryntesson, rallycross:

Thomas Bryntesson kjører Europamesterskapet i rallycross med en VW Polo. I 2019 ble han nummer tre i EM, og han har også vunnet Rally X Nordic tidligere.

Marcus Ahlmann Sæter, gokart:

Marcus satser stort på gokart, og kjører i Mini-klassen først og fremst i Italia. Nesten hver helg gjennom hele året er Marcus på plass i Italia for å kjøre løp.

Ola Jr. Nore, rally:

Ola blir sett på som et av de mest spennende rallytalentene i Norge, og kjemper helt i NM-toppen for de med forhjulsdrevne biler. I 2019 var han også en av finalistene i Bilsporttalentet.

Julie Nataas, dragracing:

Julie bor i USA, hvor hun kjører NHRA Top Alcohol Dragster. I fjor vant hun sin klasse i NGK Spark Plugs NHRA Four-Wide Nationals.

Sivert Svardal, rallycross:

Sivert kjører EM i Supercars med en VW Polo. I 2019 ble han kåret til Årets Bilsporttalent i Norge.

Juniorlandslaget 2020:

For unge talenter under 20 år med gode resultater og høye ambisjoner.

1. Ole Henry Steinsholt, rallycross
2. Stian Lie, gokart
3. Mina Pedersen, gokart
4. Karl Peder Nordstrand, crosskart
5. Oskar Biksrud, gokart
6. Dennis Bjerke, gokart
7. Benjamin Fuglesang, gokart
8. Felix Heiberg, gokart
9. Niklas Abrahamsen, gokart

10. WILD CARD: Emil Gjerdrum, gokart (FIA Academy Karting Trophy)