Team Norway 2022

Team Norway, Norges raskeste landslag, består av tretti førere fordelt på et elitelandslag, satsingslandslag og juniorlandslag.

Elitelandslaget 2022:

På elitelandslaget har vi samlet noen av Norges beste og mest kjente bilsportutøvere. Elitelandslaget er primært for utøvere som lever av bilsport, og som hevder seg i det internasjonale toppsjiktet i sin gren. Dette er utøvere som allerede har et profesjonelt apparat rundt seg, og som derfor ikke får tettest oppfølging av NBF Talentutvikling.

Andreas Mikkelsen, rally:

Andreas Mikkelsen vant i 2021 både WRC2 og Rally-EM. Han har tre ganger blitt nummer tre sammenlagt i Rally-VM. Han har vunnet tre VM-runder og har også vunnet IRC-mesterskapet sammenlagt. Han har blitt kåret til Årets Bilsportutøver i Norge to ganger, han har mottatt Greta Molanders Fond, Eugen Prisen, motorpressens pris og er innehaver av Gullrattet for de mestvinnende bilsportutøverne i Norge. Hans kartleser er Torstein Eriksen.

Mads Østberg, rally:

Mads Østberg vant WRC2 i 2020, og har vunnet en VM-runde i rally. To ganger har han blitt nummer fire sammenlagt i Rally VM, og han har også vunnet flere Norgesmesterskap. Østberg har blitt kåret til Årets Bilsportutøver i Norge, og han er innehaver av Gullrattet, for de mestvinnende bilsportutøverne i Norge.

Ole Christian Veiby, rally:

Ole Christian Veiby kjørte i 2021 WRC2 for Hyundai, og har tidligere erfaring fra crosskart, racing og rallycross. Ole Christian har tidligere blitt nummer to sammenlagt i Junior VM i rally, og har flere NM-titler. Han har mottatt Greta Molanders Fond og er innehaver av Gullrattet, for de mestvinnende bilsportutøverne i Norge.

Andreas Bakkerud, rallycross:

Andreas Bakkerud ble i 2021 Europamester i rallycross.  I 2019 ble han nummer to i VM i rallycross med like mange poeng som vinneren. Han er tidligere Europamester i Super 1600 og har blitt kåret til Årets Bilsportutøver i Norge. Andreas har vunnet Bilsporttalentet, mottatt Eugen Prisen, motorpressens pris og er innehaver av Gullrattet, for de mestvinnende bilsportutøverne i Norge.

Fredric Aasbø, drifting:

Fredric Aasbø vant i 2021 Formula D sammenlagt, verdens mest prestisjefylte driftingmesterskapet. Fredric har tidligere blitt uoffisiell verdensmester i drifting. For den prestasjonen ble han kåret til Årets Bilsportutøver i 2015.

Dennis Olsen, racing:

Dennis Olsen er fabrikkfører for Porsche, vant i 2019 Intercontinental GT Challenge. Dennis kjempet helt i verdenstoppen i gokart, ble nummer to i det europeiske Formel Renault 2,0-mesterskapet, vant tyske Porsche Carrera Cup og har en andreplass sammenlagt fra Porsche Supercup. Han har blitt kåret til Årets Bilsportutøver i Norge, har blitt kåret til Årets Bilsporttalent og mottatt Eugen Prisen, motorpressens pris. Dennis er også innehaver av Gullrattet, for de mestvinnende bilsportutøverne i Norge.

Christian Krognes, racing:

Christian Krognes representerer BMW i internasjonal langdistanseracing. Christian har på en imponerende måte gått gradene i internasjonal racing uten å betale, og har vunnet det tyske VLN-mesterskapet sammenlagt. Han har også satt flere banerekorder på verdens lengste racerbane, Nürburgring Nordschleife, og i 2018 vant han 24-timersløpet på Spa sammen med teamkameratene Philipp Eng og Tom Blomqvist. For den prestasjonen ble han kåret til Årets Bilsportutøver i Norge.

Mads Siljehaug, racing:

Mads Siljehaug er fabrikkfører for Reiter Engineering i internasjonal racing. I 2019 ble han tysk mester i GT4. Mads gjorde det sterkt i nasjonal racing før han i 2016 vant talentkonkurransen Bilsporttalentet i Norge. I 2017 vant han konkurransen Reiter Young Stars, og fikk en gratis sesong i Blancpain GT Series Endurance Cup i premie.

Dennis Hauger, racing:

Dennis Hauger vant i 2021 FIA Formel 3-mesterskapet sammenlagt, og kjører nå Formel 2, kun et nivå under Formel 1. Han er juniorfører for Formel 1-teamet til Red Bull. I 2019 ble han italiensk mester i Formel 4, og nummer to i det tyske Formel 4-mesterskapet. Han blir regnet som et av de mest spennende formelbiltalentene i verden, og kjempet tidligere i verdenstoppen i gokart.

Ayla Ågren, racing:

Ayla Ågren er midlertidig tatt ut av landslaget, da hun ikke har noe kjøring planlagt for 2022. Hun er reserve i W Series, og vil få plassen på Team Norway tilbake om det blir aktuelt å kjøre noen løp.

Tommy Østgaard, simracing:

Tommy Østgaard er en av verdens beste i simracing, og representer Coanda Simsport. Han har vunnet noen av verdens største simracingløp.

Torstein Eriksen, rally:

Torstein Eriksen er kartleser til Andreas Mikkelsen, og ble beste kartleser i WRC2 i 2021.

Marius Nakken, racing:

Marius Nakken har de siste årene kjørt Porsche Supercup, som regnes som verdens tøffeste merkescup i racing.

Julie Nataas, dragracing: 

Julie Nataas kjemper helt i toppen i amerikansk dragracing i klassen NHRA Top Alcohol Dragster. Hun bor og kjører i USA.

Marcus Påverud, racing: 

Marcus Påverud kjører racing internasjonalt i GT3-klassen, og ble i 2021 nummer to i ProAm-klassen i International GT Open.

Satsingslandslaget 2022:

På satsingslandslaget finner vi en seks utøvere under 25 år som styringsgruppen i NBF Talentutvikling mener har størst sjanse til å ende opp som profesjonelle bilsportutøvere med stor internasjonal suksess. Utøverne på satsingslandslaget får tett oppfølging av NBF Talentutvikling.

Martinius Stenshorne, racing:

Martinius Stenshorne har kjempet helt i verdenstoppen i gokart i klassen OK, den tøffeste gokartklassen i verden. Nå kjører han Formel 4. I 2021 van han konkurransen Bilsporttalentet.

Emil Heyerdahl, racing:

Emil Heyerdahl vant i 2021 TCR-klassen i 24H Series. I 2022 skal han kjøre en Aston Martin GT4 i det tyske NLS-mesterskapet på Nürburgring. I 2018 vant han konkurransen Bilsporttalentet.

Marcus Ahlmann Sæter, gokart:

Marcus ble i 2021 nummer seks i VM i gokart i klassen OKJ. Nesten hver helg kjører han løp internasjonalt mot de beste i verden.

Ola Jr. Nore, rally:

Ola blir sett på som et av de mest spennende rallytalentene i Norge, og kjører EM i rally. I 2020 vant han konkurransen Bilsporttalentet.

Sivert Svardal, rallycross:

Sivert kjører EM i Supercars med en VW Polo. I 2019 vant han konkurransen Bilsporttalentet.

Marius Solberg Hansen: 

Marius Solberg Hansen tok i 2021 NM-gull i både rallycross og racing, og tok sølv i bakkeløp. I 2022 skal han både kjøre racing og rallycross. I 2021 var han også en av finalistene i Bilsporttalentet, og vant Petter Solberg Stipend.

Juniorlandslaget 2022:

For unge talenter inntil 21 år med gode resultater og høye ambisjoner.

1: Karl Peder Nordstrand, crosskart med mer.
2: Andrine Rafoss, rallycross og racing.
3: Felix Heiberg, racing.
4: Emil Sivesind, rallycross og bakkeløp.
5: Philip Svendsen, gokart.
6: Benjamin Fuglesang, gokart med mer.
7: Herman Ovenstad, gokart.
8: Oskar Biksrud, simracing og racing.
9: Nikolai Haldammen, crosskart og rally.
10: Christer Otterstrøm, racing.
11: Magnus Gustavsen, racing.