Team Norway 2024

Team Norway, Norges raskeste landslag, består av 31 førere fordelt på et elitelandslag og et satsingslandslag.

Elitelandslaget 2024:

På elitelandslaget har vi samlet noen av Norges beste og mest kjente bilsportutøvere. Elitelandslaget er primært for utøvere som lever av bilsport, og som hevder seg i det internasjonale toppsjiktet i sin gren. Dette er utøvere som allerede har et profesjonelt apparat rundt seg, og som derfor ikke får tettest oppfølging av NBF Talentutvikling.

Andreas Mikkelsen, rally:

Andreas Mikkelsen kjører WRC for Hyundai. Han vant i 2021 både WRC2 og Rally-EM, og kjempet også helt i toppen av WRC2 i 2022. Han har tre ganger blitt nummer tre sammenlagt i Rally-VM. Han har vunnet tre VM-runder og har også vunnet IRC-mesterskapet sammenlagt. Han har blitt kåret til Årets Bilsportutøver i Norge to ganger, han har mottatt Greta Molanders Fond, Eugen Prisen, motorpressens pris og er innehaver av Gullrattet for de mestvinnende bilsportutøverne i Norge. Hans kartleser er Torstein Eriksen.

Mads Østberg, rally:

Mads Østberg kjører rally interasjonalt. Han vant WRC2 i 2020, og har vunnet en VM-runde i rally. I 2022 ble han ungarsk mester i rally. To ganger har han blitt nummer fire sammenlagt i Rally VM, og han har også vunnet flere Norgesmesterskap. Østberg har blitt kåret til Årets Bilsportutøver i Norge, og han er innehaver av Gullrattet, for de mestvinnende bilsportutøverne i Norge.

Ole Christian Veiby, rallycross:

Ole Christian Veiby kjører både rally og rallycross, men satser nå primært på rallycross hvor han deltar i VM med de nye elektriske bilene. Ole Christian har tidligere blitt nummer to sammenlagt i Junior VM i rally, og har flere NM-titler. Han har mottatt Greta Molanders Fond og er innehaver av Gullrattet, for de mestvinnende bilsportutøverne i Norge.

Andreas Bakkerud, rallycross:

Andreas Bakkerud kjører Nitro Rallycross, som arrangerer sine fleste løp i USA, samt Extreme E – begge mesterskap med elektriske biler. Han ble i 2021 Europamester i rallycross.  I 2019 ble han nummer to i VM i rallycross med like mange poeng som vinneren. Han er tidligere Europamester i Super 1600 og har blitt kåret til Årets Bilsportutøver i Norge. Andreas har vunnet Bilsporttalentet, mottatt Eugen Prisen, motorpressens pris og er innehaver av Gullrattet, for de mestvinnende bilsportutøverne i Norge.

Fredric Aasbø, drifting:

Fredric Aasbø har vunnet Formula Drift, verdens mest prestisjefylte driftingmesterskapet, tre ganger. Fredric har tidligere blitt uoffisiell verdensmester i drifting. For den prestasjonen ble han kåret til Årets Bilsportutøver i 2015.

Dennis Olsen, racing:

Dennis Olsen er fabrikkfører for Ford og kjører FIA World Endurance Championship og flere andre GT-mesterskap. Tidligere kjørte han for Porsche, og han ble i 2022 første nordmann i DTM, hvor han også vant et løp. Han vant i 2019 Intercontinental GT Challenge. Dennis kjempet helt i verdenstoppen i gokart, ble nummer to i det europeiske Formel Renault 2,0-mesterskapet, vant tyske Porsche Carrera Cup og har en andreplass sammenlagt fra Porsche Supercup. Han har blitt kåret til Årets Bilsportutøver i Norge, har blitt kåret til Årets Bilsporttalent og mottatt Eugen Prisen, motorpressens pris. Dennis er også innehaver av Gullrattet, for de mestvinnende bilsportutøverne i Norge.

Christian Krognes, racing:

Christian Krognes representerer kjører internasjonal GT-racing for Aston Martin. Christian har på en imponerende måte gått gradene i internasjonal racing uten å betale, og har vunnet det tyske NLS-mesterskapet sammenlagt. Han har også satt flere banerekorder på verdens lengste racerbane, Nürburgring Nordschleife, og i 2018 vant han 24-timersløpet på Spa sammen med teamkameratene Philipp Eng og Tom Blomqvist. For den prestasjonen ble han kåret til Årets Bilsportutøver i Norge.

Martinius Stenshorne, racing:

Martinius Stenshorne kjører i FIA Formel 3. I 2023 ble han nummer to i Formula Regional European Championship. Martinius har i flere år tilhørt verdenstoppen i gokart, og går nå gradene på vei mot Formel 1. I 2021 vant han konkurransen Bilsporttalentet.

Dennis Hauger, racing:

Dennis Hauger kjører Formel 2. Han vant i 2021 FIA Formel 3-mesterskapet sammenlagt. Han er juniorfører for Formel 1-teamet til Red Bull. I 2019 ble han italiensk mester i Formel 4, og nummer to i det tyske Formel 4-mesterskapet. Han blir regnet som et av de mest spennende formelbiltalentene i verden, og kjempet tidligere i verdenstoppen i gokart.

Torstein Eriksen, rally:

Torstein Eriksen er kartleser til Andreas Mikkelsen, og ble beste kartleser i WRC2 i 2021. Eriksen er også kartleser for både Ole Christian Veiby og Frank Tore Larsen.

Marius Nakken, racing:

Marius Nakken kjører GT World Challenge Europe i en Porsche 911 GT3. Han har også kjørt en rekke sesonger i Porsche Supercup, Danish Thunder Car Championship, Seven Racing og gokart.

Julie Nataas, dragracing: 

Julie Nataas kjemper helt i toppen i amerikansk dragracing i klassen NHRA Top Alcohol Dragster. Hun bor og kjører i USA. I 2023 vant hun NHRA-mesterskapet og ble kåret til Årets Bilsportutøver i Norge.

Marcus Påverud, racing: 

Marcus Påverud kjører internasjonal GT-racing med en Lamborghini Huracan GT3. I 2021 ble han nummer to i ProAm-klassen i International GT Open. Påverud har kjørt en rekke racingklasser og gokart.

Magnus Gustavsen, racing:

Magnus Gustavsen kjører internasjonal GT-racing med flere forskjellige bilmerker i GT3-klassen.

Frank Tore Larsen, rally:

Frank Tore Larsen har i flere år vært blant Norges raskeste rallyførere, og skal i 2024 kjøre flere EM-runder.

Emil Heyerdahl, racing:

Emil Heyerdahl kjører internasjonal GT-racing i GT4-klassen. Han har tidligere vunnet TCR-klassen i 24H Series. Han har tidligere vunnet konkurransen Bilsporttalentet.

Simen Olsen, drifting:

Simen Olsen kjører Formula Drift-mesterskapet i USA, og slo i fjor tidligere mester Fredric Aasbø.

Sivert Svardal, rallycross:

Sivert Svardal deltar i EM i rallycross i klassen Supercar, hvor han vant en EM-runde i 2023. Han har tidligere vunnet konkurransen Bilsporttalentet.

Oskar Sandberg:

Oskar Sandberg bor i Tyskland, og kjører det tyske langdistansemesterskapet på Nürburgring i GT4-klassen uten å måtte betale for det.

 

Satsingslandslaget 2024:

På satsingslandslaget finner vi utøvere som styringsgruppen i NBF Talentutvikling mener har størst sjanse til å ende opp som profesjonelle bilsportutøvere med stor internasjonal suksess. Utøverne på satsingslandslaget får tett oppfølging av NBF Talentutvikling.

 1. Karl Peder Nordstrand, rally
 2. Jens Hvaal, rallycross
 3. Isabell Rustad, racing
 4. Emil Gjerdrum, racing
 5. Marcus Ahlmann Sæter, racing
 6. Niklas Abrahamsen, racing
 7. Philip Svendsen, karting
 8. Marius Barry-Berg, karting
 9. Vegard Klemetsen, karting
 10. Casper Henriksen, karting
 11. Elina Rolfsen, karting
 12. Fredrik Flood Engebretsen, karting

Esportlandslaget 2024: 

 1. Tommy Østgaard
 2. Ole Steinbråten
 3. Oskar Biksrud
 4. Jarl Teien
 5. Kenneth Gulbrandsen
 6. Jakob Rafoss
 7. Anders Myhre
 8. Steffen Hjelvik