Trening og kosthold

Bilsport består av utallige muligheter for unge førere. Vi har laget veiledninger og guider som kan bidra til å gjøre utøvere bedre forberedt i sin satsing nasjonalt eller internasjonalt.

Idrettstilpasset ernæring

Vi anbefaler våre utøvere å følge de forskningsbaserte ernæringsrådene som ernæringsavdelingen i Olympiatoppen har laget. De har blant annet utviklet 18 faktaark som omhandler ulike og viktige aspekter ved idrettsernæring. Når du er bevisst på dine matvaner og spiser riktig i forhold til treninger og konkurranser, kan du i stor grad påvirke din prestasjonsevne. Dette gjelder alle idrettsutøvere, uansett nivå.

Her finner du rådene til Olympiatoppen!

Også på Sunn Idrett finner man mange gode kostholdsråd for idrettstuøvere. Vi anbefaler også våre utøvere å sette seg inn i Ren Idrett, laget av Antidoping Norge.

Treningsprogrammer

Jan Åge Asgrimsplass, fysisk trener i NBF Talentutvikling, har laget disse treningsprogrammene som er spesialtilpasset bilsportutøvere med fokus på med tanke på intensitet, styrke i overkropp, koordinasjon, balanse og kjernemuskulatur. Disse kan enkelt gjøres hjemme eller på hotellrommet.

Asgrimsplass er tidligere Norgescupvinner i gokart, er trenerutdannet fra Høyskolen Kristiania og har jobbet på Olympiatoppen.

Hjemmetrening med kroppsvekt

Hjemmetrening med utstyr du har hjemme