Guider til en motorsportkarriere

Bilsport består av utallige muligheter for unge førere. Vi har laget veiledninger og guider som kan bidra til å gjøre utøvere bedre forberedt i sin satsing nasjonalt eller internasjonalt.

Karrierekart

Atle Gulbrandsen, motorjournalist, racerfører og medlem av styringsgruppen i NBF Talentutvikling, har laget et karrierekart for alternative veier for utøvere som har satt seg høye mål. Det handler mye om å være i rett klasse og serier, og ikke mist til rett tid for å bli «sett»! Et mål for NBF Talentutvikling er at flere unge førere skal kunne ende opp som profesjonelle bilsportutøvere!

Karrierekart

Mediaguide

Atle Gulbrandsen har laget en mediaguide som forteller hvordan en bilsportutøver kan jobbe med media med enkel gjennomgang av «kjøreregler»

Mediaguide

Online driver training – «Safeisfast»

SAFEisFAST er et opplæringsprogram for unge bilsportutøvere utviklet av amerikanske      The Road Racing Drivers Club med støtte fra FIA Institute.
Tre ganger Indianapolis 500 vinner og fire ganger IndyCar Champion, Dario Franchitti er global ambassadør for SAFEisFAST og sier om programmet:

«Tidlig I min karriere var jeg heldig og hadde Sir Jackie Stewart som mentor, han lærte meg mye om den sikreste, raskeste og beste måten å kjøreracerbil på og utenfor banen.

SAFEisFAST er din mulighet til å bli en bra fører ved å klikke på linken til dette opplæringsprogrammet. Her får du råd og anbefalinger av Indy 500 vinnere, verdensmestere i Formel 1, LeMans vinnere, teamsjefer, racingingeniører og fysisk og mental trenere.
Hvis du mener alvor med din satsing i bilsporten har du her en «online mentor» som gir deg «råd og vink» på veien. GO FOR IT!»

Programmet inkluderer 45 opplæringsvideoer med blant annet følgende temaer:

-Avansert kjøreteknikk
-Å gå fra kart til bil
-Sponsor og media relasjoner
-Arbeide med en trener
-Racing i regnvær
-Fysikk til en fører
-Mental trening
-Sikkerhet
-I tillegg ytterligere 37 andre interessante temaer

Logg deg inn og bli en bedre bilsportutøver!
Link:    SafeIsFast