Guider til en motorsportkarriere

Bilsport består av utallige muligheter for unge førere. Vi har laget veiledninger og guider som kan bidra til å gjøre utøvere bedre forberedt i sin satsing nasjonalt eller internasjonalt.

Karrierekart

Bilsport skiller seg fra mange andre idretter ved at det ofte ikke er nok bare å være god. Mens man i andre idretter ofte blir plukket opp og gitt sjanser utelukkende på grunn av sitt talent er det ofte annerledes innen bilsporten. Her må man, i tillegg til å være god, ofte skaffe penger selv, sørge for at man er i god fysisk og mental form og knytte kontakter. Det som ofte er aller viktigst for å lykkes er imidlertid å bli oppdaget av noen som kan betale hva det koster. Og skal man bli oppdaget er det helt avgjørende at man kjører i et mesterskap hvor det er mulig å bli oppdaget, eller vinne penger og/eller «scholarships» for å kunne klatre videre på karrierestigen. I dette karrierekartet kommer Atle Gulbrandsen med noen råd til unge talenter som drømmer om en karriere som profesjonell bilsportutøver.

Karrierekart 2020: Karrierekart 2020

Karrierekart 2016: Karrierekart

Mediaguide

I bilsport er det ekstremt viktig å jobbe på lag med media for å skape oppmerksomhet rundt seg selv og sine samarbeidspartnere. I denne guiden gir Atle Gulbrandsen noen råd til unge bilsportutøvere.

Mediaguide 2023: Mediaguide_2023

Mediaguide 2015: Mediaguide

Online driver training – «Safe is fast»

SAFEisFAST er et opplæringsprogram for unge bilsportutøvere utviklet av amerikanske The Road Racing Drivers Club med støtte fra FIA Institute. Tre ganger Indianapolis 500-vinner og fire ganger IndyCar-mester, Dario Franchitti, er global ambassadør for SAFEisFAST og sier om programmet:

«Tidlig I min karriere var jeg heldig og hadde Sir Jackie Stewart som mentor, han lærte meg mye om den sikreste, raskeste og beste måten å kjøreracerbil på og utenfor banen. SAFEisFAST er din mulighet til å bli en bra fører ved å klikke på linken til dette opplæringsprogrammet. Her får du råd og anbefalinger av Indy 500-vinnere, verdensmestere i Formel 1, Le Mans-vinnere, teamsjefer, racingingeniører og fysisk og mental trenere. Hvis du mener alvor med din satsing i bilsporten har du her en «online mentor» som gir deg «råd og vink» på veien. GO FOR IT!»

Programmet inkluderer en rekke opplæringsvideoer med blant annet følgende temaer:

-Avansert kjøreteknikk
-Å gå fra kart til bil
-Sponsor og media relasjoner
-Arbeide med en trener
-Racing i regnvær
-Fysikk til en fører
-Mental trening
-Sikkerhet
-I tillegg en rekke andre interessante temaer

Logg deg inn og bli en bedre bilsportutøver!

Link:    SafeIsFast
Facebook: https://www.facebook.com/SAFEisFAST/