Online-vinneren Ole imponerte bak rattet

Ole Steinbråten fra Gol vant i høst Bilsport Online Racing Cup. I påsken satte han seg bak rattet i en racerbil for første gang og imponerte alle.

Bilsport Online Racing Cup ble arrangert for første gang høsten 2016. I første fase kunne ungdom mellom 14 og 18 år kvalifisere seg ved å sette en tid hjemme. Over hundre håpefulle meldte seg på konkurransen i håp om å stikke av med hovedpremien: En tur til Spania for å teste en Shortcar Bandit i to dager på Cartagena-banen. Etter finalen på Oslo Motor Show i oktober, var det 15 år gamle Ole Steinbråten fra Gol som var raskest av alle og vant den ettertraktede turen i regi av Shortcar AS.

Racerfører Tommy Østgaard var med på turen for å veilede Ole, og han var imponert over hva 15-åringen viste.

– Ole er definitivt et bevis på at simulatorkjøring kan overføres til en ekte bil. Han imponerte alle som var til stede fra første stund, sier Østgaard.

I løpet av de to dagene på banen fikk Ole 9 omganger på 15-20 minutter hver, og allerede den første runden kjørte han fortere enn mange hadde trodd. Fokuset og viljen til å forbedre seg var likevel det som imponerte Tommy Østgaard aller mest.

– Han fikk 2-3 ting han skulle fokusere på i hvert pass, og hver gang gjorde han akkurat det vi var enige om. Han tok til seg tips raskt og viste stor forbedring fra et allerede imponerende nivå, sier han.

Vinneren selv var også mer enn fornøyd med sin premie.

– Det var helt supert, og alt var langt over det jeg forventet. Bilen var veldig morsom å kjøre, og jeg følte absolutt at jeg hadde lært mye gjennom simulatorkjøringen på forhånd, sier Ole Steinbråten.

Nå er planen å delta i flere løp i Norge slik at han får en fullverdig lisens i løpet av årets sesong. Ole vil også fortsette med simulatorkjøringen for å utvikle seg videre som sjåfør.

Bilsport Online Racing Cup har vært arrangert av Norges Bilsportforbund, og er et rekrutteringstiltak i regi av NBF Talentutvikling. Leder for satsingen i NBF, Holm Jacob Matheson, er strålende fornøyd med både vinneren og resultatet av konkurransen.

– Ole viste at det er mulig å ta steget fra virtuell bilsport til en ekte bane på en imponerende god måte. Vi håper dette kan inspirere flere unge talenter til å prøve seg på bilsport, og håpet er at vi kan fortsette og utvikle dette prosjektet videre i årene som kommer, sier han.