Ønsker flere jenter i simracing

Simracing opplever en enorm vekst under koronakrisen, men det er fortsatt få jenter som deltar. Dette ønsker Norges Bilsportforbund å gjøre noe med.

I disse dager, hvor all bilsport er forbudt å bedrive over omtrent hele verden, så er det e-sport som står i fokus. Alt fra Formel 1-førere til de som aldri har kjørt billøp før konkurrerer mot hverandre i løp hver eneste dag. Det finnes flere plattformer som iRacing, Asetto Corsa, Race Room, DiRT Rally og så videre. Og det kjøres på både PC og spillkonsoller som Playstation.

De mest ihugede simracerne har egne «rigger» med ratt, pedaler, stol og tre skjermer til bortimot 100 000 kroner, men det er fullt mulig å spille med langt enklere og rimeligere utstyr.

-Det er gøy å se veksten i simracing, og ikke minst at mange nå er kreative i en ellers vanskelig tid. Vi savner imidlertid flere jenter i simracing, og ønsker å gjøre noe med det, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen.

På bildet ser vi gokartfører Isabell Rustad i aksjon, og flere jenter er nå på gang for å skaffe seg ratt, pedaler og iRacing. Det er nemlig hva du trenger for å delta i det offisielle Norgesmesterskapet, Simracing Grand Prix.

Det neste løpet i Simracing Grand Prix kjøres på Road Atlanta-banen den 5. april, mens det neste løpet etter det igjen er på Interlagos den 3. mai.

-Hvis det blir ti eller flere påmeldte jenter til løpet på Interlagos, setter vi opp en egen premie til beste jente. Da får beste jente gratis lisens fra Norges Bilsportforbund i 2021. Vi har jo også vårt eget prosjekt «Jenter i Farta» som jobber for å få flere jenter i bilsporten, og der passer også simracing godt inn, forteller Gulbrandsen.

En av folkene bak Simracing Grand Prix – og en av verdens beste simracere – Tommy Østgaard, har også sagt seg villig til å arrangere en egen online-trening kun for jenter. Der vil Tommy forklare mer om hemmelighetene for å lykkes i simracing.

Alle jenter som er interessert i å delta på en slik trening bes ta kontakt med atle.gulbrandsen@bilsport.no for å vise sin interesse, så skal vi bestemme tidspunkt for denne online-treningen.