See you in Hell!

A_Bakkerud_K_Block
«See you in Hell»! VM-leder Andreas «Barterud» Bakkerud ønsker Ken Block og de andre rallycross-stjernene velkommen til helgens VM-runde, Rallycross in Hell!

38 SuperCars er på startlisten i helgens Rallycross in Hell på Lånkebanen i Trøndelag. Flere av førerne er blant verdens største motorsportsprofiler og Andreas Bakkerud som leder VM sammenlagt etter årets to første runder gleder seg til en ny fight på hjemmebane: – På engelsk blir det jo ekstra gøy å sende hilsningen ”See u in Hell” til konkurrentene, men jeg tror det blir et show og en fight i helgens løp som kan beskrives med Hell også!

 

Helgens løp er tidenes første norske VM runde i rallycross, og interessen for sporten er eksplosiv. Bakkerud har selv merket trykket godt – og ser virkelig fram til å konkurrere hjemme i Norge. – Startlisten på Lånke er kanskje noe av det tøffeste vi har sett så langt i rallycrossen. Bare Frankrike og Sverige i 2013, og årets løp i Lydden Hill kan matche nivået og antall førere, forteller Andreas Bakkerud – føreren som vant nettopp de tre nevnte løpene!
– Jeg trives godt under press, og ser fram mot helgen. Vi har over 200 egne supportere med fra Bergen, og håper også at trønderne nå kjenner sin besøkelses tid å møter opp for å lage stemming og liv på tribunen.

En tøff kommentar til NRK Trøndelag har også gitt den unge bergenseren en ekstra utfordring før helgens løp. Trøndere sier jo at ”Det blir ikke fart uten bart”, så jeg lovet å stille med bart om jeg ledet VM etter to runder. Nå ser jeg jo ut som en trønder, og føler meg virkelig som hjemme, forteller Bakkerud som i mediene har fått det nye tilnavnet ”Barterud”.

Store stjerner på plass
Tidligere Formel 1 fører David Coulthard og Jaques Villeneuve er også blant førerne som blir å se på Lånkebanen. Coulthard som tilskuer, mens Villeneuve skal kjøre.

Kjøre skal også Ken Block. Han er verdenskjent for sine Gymkhana videoer og har flere millioner fans i sosiale medier.- Ken har en utrolig appell til en annen gruppe fans, og er det vi i Norge kaller rånerenes konge nummer 1. Han vil helt sikkert trekke mye tilskuere til helgens løp, sier Bakkerud.
Bakkerud leder før helgen både teammesterskapet og førermesterskapet i VM. Han er også den føreren som har vunnet flest løp etter at den nye promotoren IMG tok over før 2013 sesongen. Bakkerud har forberedt seg godt til helgens løp – Vi har kjørt nesten 100 runder test på Lånke med teamet, og jeg har besøkt banen tre ganger i år for å være best mulig forberedt til start.
Bakkerud tror også at kampen om seieren vil bli en norsk duell på norsk jord:
– Jeg har 3 poengs ledelse på Petter Solberg i fører mesterskapet. – Vi to skal ha en skikkelig god fight på banen denne helgen foran våre norske fans.
Vi er begge klare for å gi publikum a ”Hell of a Show” og en god opplevelse, og selvfølgelig gi alt for at vi har en norsk vinner i finalen på søndag!