Opp og nedtur på Gardermoen

  J_Leifsen_15_aug
Johannes Holten Leifsen slet med å få opp farten under den fjerde NM-runden i rallycross på Gardermoen Motorpark, og i tredje omgang skadet han bilen og måtte gi seg. Åsmund Holten vant begge de to første omgangene, men etter tredje omgang ble han tatt inn på vekta. Bilen viste seg å være to kilo for lett, og han ble utelukket fra stevnet.

 

 

For Johannes Holten Leifsen startet det med ei 11. og 13 i de to første omgangene.
– Var ikke fornøyd med det, men slet med å holde følge med de raskaste på det lengste strekket på Gardermoen, noe som gjorde at avstanden til de beste ble så stor, forklarer han.

I tredje omgang greide han å få opp mer tempo. I inngangen til siste sving var det dårlig sikt og han traff curbsen for kjært, noe som gikk utover forstillinga som knakk sammen.
– Ei sliten plast frontrute og lav sol var en dårlig kombinasjon.

I tillegg til bærekula i forstillinga som knakk, viste det seg etter nærere ettersyn at også bakakslingen hadde blitt slått skjev.
– Dermed var det bare å gi opp videre kjøring, og søndag ble det en rolig dag blant publikum, sier Johannes, som nå ligger på en uoffisiell niende plass i NM-sammendraget.

Åsmund Holten hadde full klaff med bilen og var raskest i sin klassen i de to første omgangene. Etter tredje omgang var han en av førerne som ble tatt inn på vekta, og siden bilen var to kilo for lett ble han utelukket fra stevnet.
– Dei to første omgangene viste at de endringene som var gjort på bilen før stevnet fungerte, og i tillegg fikk vi justert bilen under lørdagen slik at den ble enda bedre.

Åsmund ligg nå på en uoffisiell syvende plass i NM-sammendraget i sin klasse.
Finalen i rallycross NM går på Momarken Bilbane 11. og 12. september.