Opp- og nedturer Down Under

Rally Australia 2013
Andreas Mikkelsen kjørte inn til sjetteplass under VM-runden i Rally Australia. – Jeg gjorde en feil fredag som ødela litt for oss. Men alt i alt var det et greit løp, sier han.

 

Den norske Volkswagen Motorsport-føreren var spent før debuten i Rally Australia. Med Paul Nagle som vikar i kartleserstolen var det en viss spenning knyttet til hvordan samarbeidet i bilen ville fungere. Men det viste seg fort at samarbeidet stemte bra. Etter to korte fartsetapper torsdag ledet den norsk-irske duoen i Volkswagen Polo R WRC løpet.

– Det var moro å kjenne på følelsen av hvordan det er å lede en VM-runde, og jeg kunne legge meg om kvelden med en god følelse for det som skulle skje videre, sier han.

Andreas fikk en god start også fredag, men en feil senere på dagen kostet mye tid og han ble hektet av i den fremste tetkampen. Han måtte også betale for feilen med å starte som en av de første bilene lørdag, noe som ikke er en stor ulempe på grusveier.

– Søndag handlet alt om å komme til mål, og sikre verdifulle poeng for teamet i fabrikkmesterskapet. Derfor kjørte jeg kontrollert uten å ta sjanser. Jeg er sikker på at det ville vært morsommere om vi kunne tatt i litt mer, men noen ganger er en nødt til å bruke fornuften og tenke taktisk, sier Andreas, som til slutt ble nummer seks.

– Alt i alt er vi fornøyde med sjetteplass. Det var en god debut i Australia og samarbeidet med Paul (Nagle) fungerte veldig bra, sier han.

Nordmannens franske teamkamerat Sebastien Ogier var suveren i de australske skoger. Han vant løpet med halvannet minutts margin. Ogier hadde også muligheten til å sikre seg VM-tittelen i helga, selv om det gjenstår tre VM-runder. Men muligheten glapp på den siste Power Stage-etappen, og han må dermed utsette gullfeiringen litt til. Nå har han i stedet muligheten til å sikre seg sammenlagtseieren på hjemmebane. Neste VM-runde foregår nemlig i Frankrike, første helga i oktober.