Opp på bronseplass

Mads Østberg avanserte til bronseplass etter helgens EM-runde, Rally Estland.

Sammen med kartleser Patrik Barth kjørte Mads inn til 4.plass i grusløpet i Estland i sin Citroën C3 Rally2.
Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen endte på en 13.plass i sin VW Polo R5. Kartleser Jørgen Eriksen endte på en 2.plass i Rally4-klassen sammen med Calle Carlberg i Opel Corsa.

Mads Østberg hadde nærmest for vane å avslutte EM-rundene sterkt i fjor. I helgen gjentok han dette. Søndagens fire avslutningsetapper var sterke, og på den alle siste, Power Stage, var Mads numer tre og tok dermed med seg tre ekstra-poeng.

Rally Estland ble dominert av hjemmefavorittene Georg Linnamäe i Toyota Yaris Rally2 og Robert Virves i Skoda Fabia RS Rally2. Linnamäe, som er kjent for oss nordmenn etter sin deltakelse i Rally Elverum i fjor, vant Rally Estland. Etter de 14 etappene var han 2.2 foran landsmannen Virves. Nicolay Gryazin, som nå kjører under Bulgarsk flagg, endte på 3.plass i sin Citroën, 1.11.2 bak vinneren. Mads Østberg var kun 12 sekunder bak Gryazin.

Frank Tore LARSEN during the FIA European Rally Championship in Tartu, Estonia on 04, July 2024 // @World / Red Bull Content Pool

Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen endte på 13.plass, 4.41.3 bak vinneren av løpet.

Etter fire runder og halvkjørt  EM-sesong er det Haydon Padden som topper i poeng-sammendraget med sin Hyundai. Paddon endte på plassen bak Østberg i helgen, men har kjørt inn totalt 73 poeng. Franske Mathieu Franceschi i Skoda ligger på 2.plass med 63 poeng etter å ha kjørt inn til 10.plass i Estland. Mads Østberg har 53 poeng. Frank Tore Larsen er på 15.plass med sine 24 poeng fra Sverige og Estland.

Calle CARLBERG during the FIA European Rally Championship in Tartu, Estonia on 06, July 2024 // @World / Red Bull Content Pool

I Rally4 ble det andreplass til Jørgen Eriksen sammen med Calle Carlberg i Opel Corsa. Også her ble det hjemmeseier til Jaspar Vaher i Ford Fiesta. Han var 46.3 sekunder foran den svensk/norske duoen. På en tredjeplass fulgte EM-lederen i klassen, Mille Johansson, som endte på 3.plass i Estland. Crlberg og Eriksen er på andreplass i EM-sammendraget, etter å ha kjørt inn til tre andreplasser på rad. I første EM-runde ble de uten poeng.

Neste EM-runde er Rally di Roma 26.-28. juli.