Opplev Ferrari F1 på Rudskogen

2013 Australian Grand Prix - Sunday
Scuderia Ferrari formel-1 besøker Rudskogen Motorfestival 14. og 15. september. For første gang kan du oppleve den legendariske røde formel 1-bilen i nær 300 km/h på norsk jord.

Under Rudskogen Motorfestival 14. – 15. september 2013 besøker verdens mest kjente formel 1-team Norges hovedanlegg for motorsport.

– Det er utrolig hyggelig at vi har fått verdens mest kjente formel 1-team til Norge, sier Harald Huysman.

Det er spanjolen Marc Genè som skal ratte formel 1-bilen på Rudskogen. Genè er en kjent formelfører, og har i sin F1-karriere startet hele 36 Grand Prix-løp. Han har kjørt både for Minardi-teamet og for Williams-teamet. I 2011 fikk han rollen som testsjåfør i Scuderia Ferrari.

Totalt har Ferrari-teamet tatt hele 16 fabrikksmesterskap i VM, og 15 førermesterskap. Totalt har teamet over 220 enkelt seiere i VM.

I tillegg til formel 1- blir det NM-finaler og utdeling av kongepokal i roadracingens keiserklasse, Superbike. Her er det jevnt mellom Daniel Kubberød, Carl Berthelsen og Ole Bjørn Plassen i sammendraget, og i teorien kan alle disse ta hjem den gjeve pokalen.

 

Det blir også rått flyshow med jagere og acrobatfly. Det blir egen AMCAR-village med de flotteste amerikanske bilene du kan tenke deg. Det blir stor bilutstilling med Ferrari, BMW, Masarati, Koenigsegg, Porsche og Audi. Ikke minst vil du som publikum ha mulighet til å vinne en tur i disse superbilene ved å svare på en quiz hos bil-utstillerne.

 

Porsche 911 fyller 50år i den anledning vil det bli et eksklusivt billøp med lisensierte Porscher under begge dager. Det blir også muskelbilløp i klassen NTCC og DTC som kjører tellende løp lørdag og søndag. Det blir også oppvisnings race i GT1 og GT2 på søndag.

Det blir driftingoppvisning med Gatebil Drifting der flere av Norges beste driftere skal få vist seg frem.

 

Du kan oppleve Europas raskeste TopFuel Harley. Sykkelen holder europarekorden på 6,409 på 402 meter, og gjør 0-100 på under ett sekund.

 

Dette er bare noe av det som skjer under årets Rudskogen Motorfestival 2013. Programmet er klart, og vi lover deg en storslått motorhelg på Rudskogen 14. og 15. september.

Fullstendig program for Rudskogen Motorfestival

Billetter kjøpes i porten eller på www.billettservice.no