Opplevelsesrike dager for Ayla

young-racers_ayla_490.jpgAyla Ågren deltok i forrige uke på «Scirocco Junior Cup & promotion of new Women’s talent». Dette er en del av et nytt program som det internasjonale Bilsportforbundet FIA har satt i gang for å bedre rekrutteringer av jenter til bilsporten.

Bare det å bli tatt ut som en av 11 jenter fra hele Europa til konkurransen på Osechersleben i Tyskland der premien til vinneren var en sesong i VW Scirocco Cup i Tyskland neste år, var stort for Ayla,. Hun forberedte seg til konkurransen ved blant annet å lære ett og annet av Tommy Rustad på Vålerbanen i forkant.

young_ayla_tommy.jpg

Konkurransen gikk over to dager, og det ble to drømmedager for Ayla og de andre. FIAs jentesatsing ledes av den tidligere rallystjernen Michele Mouton som selvfølgelig var med under konkurransen.

Ayla nådde ikke til topps i konkurransen, der man kjørte med VW Polo cupbiler. Vinner ble danske Maikan Rasmussen.

Uansett om Ayla ikke nådde til topps fikk hun masse erfaring, og hun fikk mange gode tilbakemeldinger på at hun hadde fin fremgang under konkurransen. Jentene kjørte ikke mindre enn rundt 100 runder på den tyske banen.
Jentene konkurrerte som nevnt om et sete i VW Scirocco i 2011. Ayla var en av de yngste og en av fem som aldri hadde kjørt bil før. De seks andre hadde alt fra ett til seks års løpserfaring i bil bak seg. Dette viste seg på tidene på banen, men ikke i de tekniske testene der Ayla hevdet seg veldig bra. Ayla vant ikke, men fikk vist god progresjon gjennom hele dagen og det å måtte bytte bil midt i testene var heller ikke det beste som kunne skje.

-Det har vært en utrolig lærerik opplevelse å få være med på denne første rene jentetesten som FIA noen gang har gjort. Det å få oppleve VW `s profesjonelle team var virkelig en minnerik fornøyelse. Alt dette vil jeg ta med meg i min videre «utdannelse» innen bilsport. «Ingen kan ta fra meg dette, og å ha dette på min CV vil nok ikke være negativt, sier Ayla.

-Også for NBF er det et mål å få flere jenter inn i bilsporten, så vi setter pris på dette initiativet fra FIA og VW. Ayla har uten tvil hatt stort utbytte av sin deltagelse, sier NBFs sprotssjef Holm JAcob Matheson. Gjennom sitt talentutviklingsprosjekt har NBF støtett Aylas deltagelse i Tyskland.

Vinneren ble altså danske Maiken Rasmussen (20). Hun har kjørt kart siden hun var 11 år, og det siste året har kjørt i Smart Cup. På andreplass i konkurransen fulgte Louise Richardson fra Storbritannia, mens Sarah Moore, også hun fra Storbritannia, fulgte på 3. plass.

young-racers_470.jpg

 
-Maiken var en verdig vinner, som kommer til å gi «gutta» tøff konkurranse, mener Ayla som selv fikk gode tilbakemeldinger av både Cathy Muller, tidligere Formel 3000-fører, og Michèle Mouton. Ayla fikk beskjed om at det vil dukke opp nye muligheter for henne.